Αυτό είναι το νέο Audi R8

Η 2η γενιά του σπορ αυτοκινήτου της Audi βρήκε τη θέση του στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Μετά από αρκετές "διαρροές" και teaser φωτογραφίες, η Audi παρουσίασε επίσημα το δεύτερης γενιάς R8 στο Σαλόνι της Γενεύης. Η εμφάνιση του σπορ μοντέλου έγινε ακόμα πιο επιθετική σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εξοπλίζονται στάνταρ με LED φώτα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω τμήμα. Ωστόσο, στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι τα laser φώτα, τα οποία διπλασιάζουν την απόσταση της δέσμης φωτός, φτάνοντας τα 600 μέτρα.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 10κύλινδρος κινητήρας 5,2 lt FSI διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις απόδοσης, με 540 ή 610 ίππους και 540 Nm ή 560 Nm ροπής αντίστοιχα. Η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 sec  για τη δυνατή έκδοση και η τελική του ταχύτητα είναι 330 km/h. To ισχυρό μοτέρ συνδυάζεται με ανανεωμένο αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 ταχυτήτων και μέσω του συστήματος Quattro μεταφέρεται όλη η ροπή στον άξονα που… χρειάζεται. Πιο συγκεκριμένα, το «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης έχει τη δυνατότητα να κατανέμει την ροπή έως και 100% στον εμπρός ή στον πίσω άξονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση κατανάλωση του νέου R8 είναι 11,8 lt/100 km για την «απλή» έκδοση και 12,4 lt/100 km για την ισχυρή και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 275 και 289 g/km αντίστοιχα.

Το νέο Audi R8 ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του, φτάνοντας (για την τοπ έκδοση V10 Plus) έως τα 1.454 κιλά. Η τιμή αυτή έχει επιτευχθεί με την εκτενή χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου στο πλαίσιο του σπορ μοντέλου, ενώ σημαντική βελτίωση έχει δεχτεί και αεροδυναμικά, με τον μεγαλύτερο διαχύτη και την ηλεκτρονικά ανοιγόμενη αεροτομή να υπόσχονται αύξηση στην κάθετη δύναμη.

Αν περάσουμε στο εσωτερικό του, τα νέα bucket καθίσματα αγκαλιάζουν το σώμα του οδηγού, ενώ επικρατεί ένα μινιμαλίστικο στιλ, μιας και έχουν αφαιρεθεί αρκετά μπουτόν / διακόπτες και τη θέση τους πήρε μία οθόνη 12,3 ιντσών, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και να επέμβει στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Η δεύτερη γενιά Audi R8 έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του το καλοκαίρι, με τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 165.000 ευρώ και φτάνει τα 185.000 ευρώ για την ακριβή έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...