H νέα Porsche Cayman GT4

Η κορυφαία έκδοση ενός εκ των κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων του πλανήτη είναι πανέτοιμη για να υποδεχτεί τα βλέμματα του κοινού στη Γενεύη

  • -
  • -

Το νέο μέλος της οικογένειας Cayman ονομάζεται GT4 και είναι η πρώτη φορά που η Porsche παρουσιάζει ένα τόσο ειδικό κεντρομήχανο μοντέλο. Τα 7 λεπτά και 40 sec που χρειάζεται για να κλείσει ένα γύρο στο Nurburgring τα λένε όλα από μόνα τους, ενώ ενδιαφέρον έχει και η δήλωση της Porsche ότι το 80% των κατόχων ενός μοντέλου με τον κωδικό GT μπαίνει με αυτό και στην πίστα.

Στην GT4 το πλαίσιο, ο κινητήρας, τα φρένα και η αεροδυναμική είναι σχεδιασμένα για απόλυτη απόδοση, χωρίς όμως να ακυρώνεται το χρηστικό προφίλ της Cayman. Το μοτέρ είναι ένα flat six 3,8 λίτρων που προέρχεται από την 911 Carrera S. Αποδίδει 385 ίππους που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς αποκλειστικά από ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την επιλογή στην 911 GT3 που πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις. Η Cayman GΤ4 επιταχύνει στα 100 km/h σε 4,4 sec και η επιτάχυνσή της σταματάει στα 295 km/h. Παράλληλα η μέση κατανάλωση είναι στα 10,3 lt/100 km.

Η ανάρτησή της GT4 είναι χαμηλωμένη κατά 3 cm και μερικά από τα αεροδυναμικά βοηθήματα έρχονται σχεδόν αυτούσια από την 911 GT3, ώστε να κάνουν την νέα Cayman αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Οι τρεις τεράστιοι εμπρός αεραγωγοί, οι μεγαλύτεροι πλαϊνοί και η μεγάλη σταθερή πίσω αεροτομή είναι οι μεγάλες διαφορές αλλά και η πηγή έξτρα κάθετης αεροδυναμικής δύναμης για μέγιστο κράτημα στην πολύ υψηλή ταχύτητα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρεις κεραμικά φρένα (PCCB), μονοκόμματα μπάκετ με κέλυφος από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα), ένα ειδικό για την περίσταση Sport Chrono Package, ένα application για πίστα καθώς και το Club Sport Package.

Το εσωτερικό της Cayman GT4 είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει χωρίς υπερβολικό φιλτράρισμα την αίσθηση από το δρόμο στον οδηγό και το συνοδηγό. Τα σπορ καθίσματα στηρίζουν εξαιρετικά το σώμα ενώ και μαζί με το μικρό σε διάμετρο τιμόνι φτιάχνουν μια τέλεια θέση οδήγησης.

Οι παραγγελίες της GT4 έχουν ανοίξει και η τιμή της στη Γερμανία ξεκινάει από τα 85.779 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...