Marc Marquez: Πρωταθλητής MotoGP για 2η συνεχή χρονιά

Εξασφάλισε τον τίτλο με τη Repsol Honda RC213V, 3 αγώνες πριν το τέλος της σεζόν

  • -
  • -

Τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP κέρδισε ο Marc Marquez. Ο 21χρονος Ισπανός έφερε τη Repsol Honda RC213V στη δεύτερη θέση στο Motegi της Ιαπωνίας (στην πίστα της Honda), αποτέλεσμα που του εξασφαλίζει τον τίτλο τρεις αγώνες πριν πέσει η αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος. Όντας στην καριέρα του πρωταθλητής και στις κατηγορίες 125cc και Moto2, με το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της μεγάλης κατηγορίας ξεπέρασε το ρεκόρ του Mike Hailwood που είχε από το 1963. Η φετινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα 11 νικών στους 15 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Marquez κέρδισε τους 10 πρώτους αγώνες στη σειρά χωρίς καμία διακοπή και την ενδέκατη νίκη του στο δωδέκατο grand Prix.

Κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι και η Honda. Αυτός θα είναι ο 4ος συνεχόμενος τίτλος στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με την Honda V4 RC213V MotoGP. Αν μάλιστα ο Dani Pedrosa, ο έτερος αναβάτης της ομάδας καταφέρει να τερματίσει στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, θα έχουμε ολοκληρωτικό θρίαμβο της ιαπωνικής ομάδας. Ο Pedrosa είναι δεύτερος στη βαθμολογία ισοβαθμώντας με τον Rossi, τρεις βαθμούς εμπρός από τον Lorenzo.

Ο δις -τώρα πια- πρωταθλητής, Marc Marquez, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Μετά από σκληρή προσπάθεια έφτασε η στιγμή να απολαύσω το δεύτερο τίτλο. Σε αυτό τον αγώνα είχα ένα πολύ ξεκάθαρο στόχο: να βρεθώ εμπρός από τον Valentino και τον Dani, καθώς δεν με ένοιαζε η θέση τερματισμού των υπολοίπων αναβατών. Θέλω να αφιερώσω αυτό τον τίτλο στους ανθρώπους που με βοήθησαν, ειδικότερα την οικογένεια μου και την ομάδα μου, που αποτελεί το θεμέλιο όλης αυτής της μεγάλης επιτυχίας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...