Η Ford κάνει δοκιμές στο Παρίσι

Αυτόματο παρκάρισμα και Active City Stop σε δύσκολες συνθήκες

  • -
  • -

Η Γαλλική πρωτεύουσα είναι μία πόλη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οδήγησης, πυκνή κυκλοφορία, πολύπλοκους οδικούς κόμβους και οδηγούς που αφήνουν ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας. Λόγω αυτών των συνθηκών το Παρίσι κρίθηκε ιδανικό μέρος για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτόματου φρεναρίσματος, Active City Stop. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές πίστα, οι μηχανικοί από το τμήμα εξέλιξης αναζητούσαν ένα περιβάλλον υψηλού βαθμού δυσκολίας για τη δοκιμή του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες.

Το Active City Stop λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 km/h και θα χρησιμοποιείται στο νέο Focus που θα αρχίσει να πωλείται σύντομα στην Ευρώπη. Ένας αισθητήρας ανίχνευσης φώτων και απόστασης σαρώνει το δρόμο 50 φορές το δευτερόλεπτο, εντοπίζοντας πιθανές συνθήκες σύγκρουσης.

Για λόγους ασφάλειας, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος ήταν απενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Αλλά οι μηχανικοί μπορούσαν να παρακολουθούν και να αναλύουν το σύστημα, βλέποντας πότε ενεργοποιείται και επιβεβαιώνοντας ότι η πίεση πέδησης εφαρμόζεται μόνον εάν διαπιστώνεται κίνδυνος σύγκρουσης. Στη συνέχεια, μελέτησαν συγκεκριμένα γεγονότα με περισσότερες λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας βίντεο των κυκλοφοριακών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο Focus θα λανσάρει επίσης μία προηγμένη τεχνολογία για ασφαλέστερο και ευκολότερο παρκάρισμα. Το Perpendicular Parking θα βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν hands-free δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα. Το Cross Traffic Alert θα προειδοποιεί τους οδηγούς που βγαίνουν με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για τη διέλευση άλλων οχημάτων πίσω τους. Τέλος το Park-Out Assist θα βοηθά στην έξοδο από παράλληλο χώρο στάθμευσης.

Προσβλέποντας στο μέλλον, οι ερευνητές της Ford εξελίσσουν ένα Fully Assisted Parking Aid που θα βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν πιέζοντας απλά ένα μπουτόν από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους. Η Ford μελετά επίσης προηγμένα συστήματα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με βάση τις επικοινωνίες αυτοκινήτου με αυτοκίνητο και αυτοκινήτου με υποδομή. Μεταξύ αυτών είναι το Electronic Emergency Brake Light που προειδοποιεί τους οδηγούς για εμπόδια ακόμα και μετά από στροφές ή μπροστά από την κυκλοφορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...