Νέο VW POLO από 11.500 ευρώ

Στη γκάμα νέος 1.4 diesel με 75 και 90 ίππους

  • -
  • -

Η αναμονή τέλος για τo νέo Polo που λανσάρεται στη ελληνική αγορά με νέα γκάμα κινητήρων που πληρούν της προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Οι νέοι κινητήρες είναι μέχρι και 21% πιο οικονομικοί, ενώ προσφέρουν ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Χωρίς να έχει ουσιαστικές αλλαγές στην εμφάνιση, τα σημαντικότερα νέα για το νέο Polo κρύβονται κάτω από το καπό και στα συστήματα ασφαλείας και εξοπλισμού που μπορεί να εφοδιαστεί.

Βασικός είναι ο χιλιάρης βενζίνης με απόδοση 75 ίππους και μέση κατανάλωση 5,1 lt/100km. O νέος κινητήρας βενζίνης 1.2 TSI ανήκει στη νέα σειρά (EA211), είναι αλουμινένιος, 16-βάλβιδος, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Έχει απόδοση 90 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί και ,με κιβώτιο DSG.

Η μεγάλη είδηση αφορά του diesel όπου πλέον αποχαιρετάμε τα ασθενικά μοτέρ των 1,2 λίτρων και πάμε στα 1.422 κ.εκ.  Ανήκει στην νέα σειρά (ΕΑ288), διαθέτει τρεις κυλίνδρους με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο,  άμεσο ψεκασμό και Turbo και διατίθεται σε δύο εκδοχές απόδοσης με 75 και 90 ίππους. Παρέχει την υψηλότερη ροπή στην κατηγορία του (έως 230Nm στις 1.500rpm)

Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως και συναντάται σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας MirrorLink ™, διατίθεται πρώτη στο νέο Polo. Στην  οθόνη αφής των ηχοσυστημάτων προβάλλει την οθόνη του smartphone και παράλληλα δίνει την δυνατότητα χειρισμού των εφαρμογών (applications) του κινητού.

 

Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες

Το νέο Polo διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία του. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται το Multi-Collision Brake και το σύστημα αναγνώρισης της κόπωσης οδηγού στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με το Adaptive Cruise Control (ACC) που διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα μαζί με την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας, όπως επίσης και το Front Assist που βοηθά τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις παράγοντας αυτόματα την απαραίτητη πίεση πέδησης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, ή να μειωθεί η σφοδρότητα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το City Emergency Braking που λειτουργεί σε ταχύτητες πόλης (κάτω από 30 km/h) ακινητοποιώντας το Polo προλαμβάνοντας πιθανή σύγκρουση. Επιπλέον για πρώτη φορά προσφέρεται προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Sport Select” με δύο set-up λειτουργίας.

 

Δείτε τον πλήρη αναλυτικό κατάλογο του νέου Polo.

ΔΟΚΙΜΗ: Νέο Volkswagen Polo 1.2 TSI 90 PS Bluemotion

ΔΟΚΙΜΗ: Volkswagen Polo 1.4 TDI 90ps Bluemotion

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...