Δυστύχημα σε αγώνα dragster στο Ελληνικό

Ένας νεκρός κι ένας πολύ βαριά τραυματίας η τραγική κατάληξη

  • -
  • -

Ο φιλικός αγώνας Drag Day στo Ελληνικό που διοργάνωσε το σωματείο Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών (ΦΙ.Μ.Α.) εξελίχθηκε στην απόλυτη τραγωδία καθώς έχασε τη ζωή του ο 20χρονος αναβάτης Νίκος Μπερδές κι ένας ακόμη συναθλητής του τραυματίστηκε βαριά. Από τις μαρτυρίες των θεατών φαίνεται ότι εκκίνησε η επόμενη σειρά των διαγωνιζομένων, ενώ δεν είχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τη διαδρομή οι προηγούμενοι. Ο άτυχος Νίκος Μπερδές διέσχιζε κάθετα τη διαδρομή για την έξοδο, όταν καρφώθηκε πάνω του η Suzuki GSX-R που οδηγούσε ένας 23χρονος από τη Σαντορίνη ο οποίος μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η τροχαία Ελληνικού έχει αναλάβει την προανάκριση του δυστυχήματος αναζητώντας τους υπευθύνους.

Είναι μεγάλη οδύνη για τους οικείους του ο θάνατος του Νίκου Μπερδέ και ο βαρύτατος τραυματισμός του άλλου αναβάτη, ωστόσο προκύπτουν ερωτηματικά για το περιστατικό. Οι συμμετοχές ήταν κοντά στις 270, αριθμός αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα της εποχής. Ο αγώνας θα πραγματοποιούνταν και υπό το φως των προβολέων με τα ζευγάρια να εκκινούν χωρίς να είναι ανά κατηγορίες. Τις λεπτομέρειες του συμβάντος ελπίζουμε να τις βρουν οι Αρχές και να αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Εμείς απλά θέτουμε κάποια ερωτήματα.
Οι οργανωτές γνωρίζουν πραγματικά τι ακριβώς αναλαμβάνουν; Έχουν αντίληψη των θεμάτων ασφαλείας; Διαθέτουν το εξοπλισμό που απαιτείται; Τους εποπτεύει κανείς;
Κρίμα για τους δύο νέους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...