Τροχονόμοι θα ελέγχουν για φοροοφειλέτες

Αλίμονο σε όποιον γράφει το σύστημα ότι χρωστάει

  • -
  • -

Οι φοροοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ θα μπλέξουν σε περίπτωση που τους σταματήσουν οι τροχονόμοι για τυχαίο έλεγχο. Τώρα το πόσο τυχαίος θα είναι ένας τέτοιος έλεγχος χωράει πολύ συζήτηση. Η εφορία πλέον θα συνεργάζεται πιο στενά με την Tροχαία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η Οικονομική Αστυνομία η οποία χειρίζεται τους φοροφυγάδες και φροντίζει να εκτελεστούν οι τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για οικονομικά εγκλήματα. Παλαιότερα την αναζήτηση των φυγόποινων είχε το οικείο αστυνομικό τμήμα της μόνιμης κατοικίας, ωστόσο τώρα οι δυνατότητες για μπουζούριασμα πολλαπλασιάζονται.  Όσα περιπολικά διαθέτουν υπολογιστή με πρόσβαση στο TAXIS θα πληκτρολογούν το ΑΦΜ του ελεγχόμενου και εφόσον οφείλει ποσό άνω των 5.000 ευρώ θα οδηγείται στο αυτόφωρο. Αν το χρέος είναι από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινάει από το πρώτο ευρώ οφειλής. Βέβαια αναμένονται να συμβούν απίστευτα πράγματα καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει τα ευτράπελα που οι λογιστές ζουν στο πετσί τους.

Όσοι πλήρωσαν τον ΦΠΑ του τελευταίου τριμήνου του 2013 εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013, μπορούν να βρεθούν προ εκπλήξεως αφού ήδη ξεκίνησαν να καταφτάνουν οι Ατομικές Ειδοποιήσεις Χρεών καθώς μία τράπεζα δεν έστειλε στο TAXIS συνολικά 4.000 εμπρόθεσμες πληρωμές ΦΠΑ. Όσοι από αυτούς δεν αντιληφθούν έγκαιρα την αστοχία του συστήματος, θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι στο δρόμο για τη …δικαιοσύνη. Δηλαδή φωτογράφιση, λήψη αποτυπωμάτων και γραμμή για τον εισαγγελέα υπηρεσίας στο Αυτόφωρο.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι δια των συνδικαλιστικών τους οργάνων διαφωνούν με την πρακτική αυτή καθώς η φύση της εργασίας τους είναι ο τροχονομικός έλεγχος και η συνεργασία με τους οδηγούς για τη διευκόλυνση όλων. Προφανώς το Οικονομικό επιτελείο έχει βάλει το "κάρο" μπροστά από το άλογο κι έτσι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Σε όποιον κληρώσει και για όσο πάει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...