Honda F1: Ο ήχος του νέου μοτέρ σε video

Λειτούργησε για πρώτη φορά ο κινητήρας που ετοιμάζει η Honda για τη Formula 1

  • -
  • -

Την πρώτη ηχητική καταγραφή του νέου κινητήρα της Honda για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2015 μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αν θες κι εσύ να τον ακούσεις, δεν έχεις παρά να πατήσεις ‘play’ το παραπάνω video –αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Ο νέος κινητήρας της Honda θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2015 στα πλαίσια της συνεργασίας με τη McLaren. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Honda θα είναι υπεύθυνη εξέλιξης / παραγωγής του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας ενώ η McLaren θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του σασί του μονοθεσίου καθώς και τη διοίκηση της νέας ομάδας McLaren Honda.

Από το 2014, οι νέοι κανονισμοί της F1 απαιτούν τη χρήση κινητήρα V6 1,6 λίτρων άμεσου ψεκασμού, υπερτροφοδοτούμενο και εφοδιασμένο με συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών και η πρόκληση των αγώνων αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια για την απόφαση της Honda να συμμετάσχει στην F1. Τα ‘κέρδη’ από την αγωνιστική εμπειρία θα εφαρμοστούν στη συνέχεια στη βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης καθώς επίσης και στην ανάπτυξη συστημάτων για τη διαχείριση της ενέργειας, όπως είναι τα υβριδικά συστήματα. Σημαντικό για τη Honda είναι επίσης το ότι, μια νέα γενιά μηχανικών της εταιρείας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις από τη συμμετοχή της εταιρείας στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού .Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ευρώπη στο Milton Keynes της Μεγάλης Βρετανίας από τον Ιούνιο του 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...