Renault: Οι χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη

Χάρη στην ανανεωμένη γκάμα, τους αποδοτικότερους κινητήρες αλλά και τα ηλεκτρικά μοντέλα

  • -
  • -

Στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, με βάση τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο του 2013 αναδείχτηκε ο Όμιλος Renault. Επιτυχία που οφείλεται τόσο στην ανανεωμένη γκάμα μοντέλων και την απόδοση των κινητήρων Energy, όσο και στην αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου. Έτσι, ο Όμιλος Renault πέρασε στην πρώτη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στον τομέα χαμηλών εκπομπών CO2, με μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 115,9 g/km* ανά όχημα (από 125,5 g/km το 2012, πηγή: AAA-DATA**) με βάση τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η προϊοντική γκάμα του ομίλου Renault έχει ανανεωθεί ριζικά το τελευταίο διάστημα και περιλαμβάνει πέντε μοντέλα με εκπομπές CO2 κάτω των 100 g/km: Twingo, νέο Clio, Captur, Mégane και Dacia Sandero. Στην κατηγορία μικρών πενταθέσιων diesel, το νέο Clio Energy dCi 90 eco² είναι ηγέτης με 83 g CO2/km. Συνολικά, η οικογένεια του νέου Renault Clio εκπέμπει 18,5 g CO2/km λιγότερο από την προηγούμενη γενιά.

Τέλος, η Renault είναι Νο1 στην Ευρώπη στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης και οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της έχουν συμβάλλει σημαντικά ιδιαίτερα χαμηλές μέσες εκπομπές CO2  του γκρουπ. Όπως άλλωστε δήλωσε ο Jean-Philippe Hermine, Διευθυντής του Περιβαλλοντικού Τμήματος του Ομίλου Renault: «Η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί απόδειξη ότι τόσο οι στρατηγικές μας επιλογές σε μηχανικό επίπεδο, με την γκάμα των κινητήρων Energy όσο και η στρατηγική που ακολουθούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδίδουν καρπούς».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...