Renault 5: Το video της ζωής του

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία του

  • -
  • -

Το 1972 το αυτοκίνητο που πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν το πρώτο supermini, αποκαλύφθηκε στον τύπο και το κοινό κάνοντας τεράστια επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών το R5 θα γίνει το αγαπημένο μοντέλο της γκάμας της γαλλικής εταιρείας. Άνθρωποι που αγαπούσαν την οδήγηση, αλλά διέθεταν περιορισμένο budget θα βρουν στο 5άρι την έκδοση που τους ταιριάζει.

Το video των 50 λεπτών εξιστορεί την απαρχή της δημιουργίας του, αλλά και το θλιβερό τέλος του εμπνευστή του Michel Boue. Μιλά για το εκπληκτικό ντεμπούτο του R5 στο Ράλι Μόντε Κάρλο και την αγωνιστική δράση του, κυρίως στα χέρια του Jean Ragnotti. Παράλληλα μας ξεναγεί στους ανθρώπους που φροντίζουν την απίστευτη ιστορική συλλογή αυτοκινήτων της Renault.

Τέλος, αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τις λεπτομέρειες της ύπαρξης και της εμπορικής παρουσίας του θρυλικού πλέον Renault 5. Επιπλέον, κάποιοι αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου όπως ο Jason Barlow, ο Richard Bremner και η Marie-France Estenave καταθέτουν τη δική τους άποψη για το αυτοκίνητο.

Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ για το R5 μέσω της Renault tv εδώ