Ρολόγια χειρός με "αέρα"…αυτοκινήτου

Επώνυμα ρολόγια, που φόρεσαν σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του αυτοκινήτου... και όχι μόνο

  • -
  • -

Rolex Cosmograph Daytona

Γίνε σαν τον Paul Newman

Το όνομα του χρονογράφου προέρχεται από τη γνωστή πίστα της Florida, όπου κάθε χρόνο πολλά sport αυτοκίνητα αγωνίζονται για μία θέση στο βάθρο μετά την εξουθενωτική αγωνιστική προσπάθεια 24 ωρών. Ο Paul Newman είναι μια από τις διάσημες προσωπικότητες που φορούσε ένα ρολόι Daytona και μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όλοι οι νικητές του πρωταθλήματος Daytona 24 κέρδιζαν και από ένα ρολόι. Το κόστος; Φτάνει έναν πενταψήφιο αριθμό! Σκεφτείτε όμως ότι για να κερδίσετε τον ομώνυμο αγώνα θα πρέπει να καταθέσετε πολλά περισσότερα χρήματα, άρα τι συμφέρει περισσότερο;

 

Autodromo Group B Evoluzione

Με χρώματα της Martini

Ένας σχεδιαστής ρολογιών από το Brooklyn, ο Bradley Price, είναι λάτρης του αυτοκινήτου και σε όλα του τα δημιουργήματα συμπεριλαμβάνει και ένα στοιχείο της αυτοκίνησης. Τα ρολόγια όπως το εικονιζόμενο έχει μια πολύ απλή κατασκευή με υφασμάτινο strap, το οποίο προσφέρεται με τρία χρώματα, κόκκινο και δύο αποχρώσεις του μπλε, που είναι τα χρώματα της Martini. Το πάνελ είναι ασημί, ενώ οι δείκτες έχουν μια σιελ απόχρωση. Όποιος είναι λάτρης του πρωταθλήματος Group B και επιθυμεί το εν λόγω ρολόι να κοσμεί τον καρπό του, τότε θα πρέπει να πληρώσει περίπου 1.000 ευρώ.

 

TAG Heuer Monaco

Για να ξεχωρίζεις

Όποιος ξέρει από ρολόγια, σίγουρα γνωρίζει την καλή δουλειά της TAG Heuer. Το συγκεκριμένο ρολόι είναι ο κλασικός τετράγωνος χρονογράφος, που έγινε διάσημος από τον Steve McQueen όταν τον φορούσε στο «Le Mans». Αξίζει να αναφερθεί ότι η TAG Heuer εμπλέχτηκε πολλές φορές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πολύ πριν η TAG group είχε αγοράσει μετοχές 25% της McLaren. Η σειρά Monaco είναι τόσο γνωστή όσο το Rolex Daytona και φυσικά το κόστος απόκτησης είναι τσιμπημένο (4.000 ευρώ). Αν σας φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό και επιθυμείτε να μπει και αυτό το ρολόι στη συλλογή σας τότε μπορείτε να το παραγγείλετε από ΕΔΩ.

 

TAG Heuer Formula 1

Νιώσε σαν πιλότος της F1

Η TAG Heuer είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες στον χώρο της ωρολογοποιίας, ενώ έχει ονομάσει πολλά προϊόντα της με πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκτός από το Monaco, που φιλοξενούμε στην εν λόγω λίστα, το Formula 1 μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον ως μια προσιτή επιλογή στη γκάμα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, το TAG Heuer Formula 1 μπορεί να αγοραστεί με κάτω από 1.000 ευρώ. Δεν διαθέτει χρονογράφους, αλλά ξεχωρίζει από το μαύρο πάνελ και το ανθεκτικό λουράκι.

 

Seiko 5

Κλασική αυτόματη επιλογή

Μπορεί να μην έχει άμεση συσχέτιση με τον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπορεί να λείπει η Seiko από μια λίστα ρολογιών. Με κάτω από 70 ευρώ, το συγκεκριμένο αυτόματο ρολόι αποτελεί μια πολύ τίμια και ενδιαφέρουσα πρόταση. Το μαύρο πάνελ με τον ασημί σκελετό συνδυάζεται όμορφα με το ανθεκτικό λουράκι, το οποίο είναι φτιαγμένο από ύφασμα για να αντέχει τις καθημερινές δοκιμασίες. Φυσικά, υπάρχει άπλετη επιλογή σε χρώματα και λουράκια από τη Seiko, που μπορείτε να το συνδυάσετε με το… χρώμα του αυτοκινήτου.

 

Breitling Navitimer

Θέλεις να μοιάσεις στον Jim Clark;

Ένας εντυπωσιακός χρονογράφος από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ρολογιών. Μπορεί να υπάρχει συνεργασία με τη Bentley, αλλά τα ρολόγια της Breitling είναι τα αγαπημένα του Jim Clark. Ο Σκοτσέζος πιλότος της Formula 1 είναι λάτρης δύο τύπων χρονογράφων της Breitling στη ζωή του: τον Top Time και το Navitimer, που είναι το εικονιζόμενο. Ποιος δεν θέλει να μοιάσει με τον Clark άλλωστε; Μήπως να αφήσετε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχατε βάλει στο μάτι και να αγοράσετε το αντρικό Breitling παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ.