High-Tech Ecomobility Rally 2010

Το ελληνικό green rally

  • -
  • -

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεβρίου διεξήχθη το High-Tech Ecomobility Rally 2010 που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο). Η απονομή των επάθλων έγινε την Κυριακή 19/9 στις εγκαταστάσεις του Casino Club, στο Λουτράκι. Η εκδήλωση προσμετρούσε, με τον υψηλότερο συντελεστή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Από τους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες που απόλαυσαν τις μαγευτικές διαδρομές της εκδήλωσης στα βουνά και τις παραλίες της Κορινθίας, της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας ξεχώρισαν οι παρακάτω (στις διάφορες προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κατατάξεις):

Νικητές της Γενικής Κατάταξης οι Τσοσκούνογλου Μιλτιάδης – Τσοσκούνογλου Αλέξανδρος με Toyota Prius 1.8, οι οποίοι κέρδισαν επίσης τη 2η θέση στην κατάταξη εξοικονόμησης ενέργειας και τη 2η θέση στην κατάταξη των δοκιμασιών ακριβείας.

Δεύτεροι στη Γενική Κατάταξη οι Γάλλοι Durand Raymond-Caro Jean με Toyota Prius 1.8, οι οποίοι υπήρξαν επίσης νικητές της κατάταξης εξοικονόμησης ενέργειας και κατέλαβαν την 4η θέση στην κατάταξη των δοκιμασιών ακριβείας.

Τρίτοι Γενικής Κατάταξης οι Λάμπουρας Κωνσταντίνος – Φιλιπάκης Βάλτερ με Toyota Prius 1.8, οι οποίοι υπήρξαν επίσης νικητές της κατάταξης των δοκιμασιών ακριβείας και κατέλαβαν την 4η θέση στην κατάταξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Τέταρτοι στη Γενική Κατάταξη οι Μαλαθρίτης Δημήτριος – Ζαχαροπούλου Ευτυχία με Toyota Prius 1.5, οι οποίοι επίσης κατέλαβαν την 5η θέση στην κατάταξη των δοκιμασιών ακριβείας και την 3η θέση στην κατάταξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Πέμπτοι νικητές της Γενικής Κατάταξης οι Πομόνης Νίκος – Ζαχαρία Βιβή με Lexus RX450h, οι οποίοι επίσης κατέλαβαν την 5η θέση στην κατάταξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Την 3η θέση στην κατάταξη των δοκιμασιών ακριβείας κατέλαβαν οι Ιταλοί Guerini Guido – Calchetti Emanuele με Citroen C5 το οποίο χρησιμοποιεί υγραέριο (LPG) για καύσιμο.

Νικητές της ειδικής κατηγορίας της «Φιλικής προς το περιβάλλον Οδήγησης», η οποία εφαρμόσθηκε πιλοτικά και για πρώτη παγκοσμίως φορά από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για αναγνώριση και διεθνή εφαρμογή, υπήρξαν οι Κάλλιος Μάνθος – Θωμόπουλος Ευστράτιος με Lexus RX400h.

 

High-Tech Ecomobility Rally 2010

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, έχει θεσπίσει από το 2007 τη διοργάνωση στη χώρα μας της ετήσιας εκδήλωσης στην οποία μετέχουν οδηγοί υβριδικών αυτοκινήτων ή αυτοκινήτων με εναλλακτικά καύσιμα. Το “High-Tech Ecomobility Rally 2010”, προσμετρά στο Κύπελλο της Επιτροπής Εναλλακτικών Ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς FIA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...