Η γκάμα των green Toyota επεκτείνεται

Τουλάχιστον 3 νέα μοντέλα μέχρι το 2012

  • -
  • -

Το 2012 προδιαγράφεται ιδιαίτερα green για την Toyota. Και αυτό διότι για εκείνη τη χρονιά ετοιμάζει τουλάχιστον τρία μοντέλα, ένα ηλεκτρικό και δύο υβριδικά.

Το ηλεκτρικό είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου FT-EV που βασίζεται στο iQ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι εξελιγμένη από την Primearth (πρώην Panasonic EV Energy).

Το δεύτερο Toyota που περιμένουμε το 2012 είναι η έκδοση plug-in του Prius. Ένας μικρός στόλος από τέτοια αυτοκίνητα δοκιμάζεται ήδη σε διάφορες μεγαλουπόλεις. Το επιπλέον στοιχείο σε σχέση με το γνωστό μας Prius, είναι πως η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί και από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η έκδοση plug-in δεν θα είναι η μόνη προσθήκη στη γκάμα του Prius. Είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως το υβριδικό Toyota θα αποκτήσει και άλλες εκδόσεις αμαξώματος, με πιο πιθανό ένα MPV, αν και δεν αποκλείεται να δούμε και ένα κουπέ υβριδικό που θα κοντράρει το Honda CR-Z.

Τέλος, η Toyota δοκιμάζει ήδη το πακέτο μπαταριών της Tesla, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Αν από αυτό το project προκύψει τελικά κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, αυτό δεν αναμένεται πριν το 2015. Άλλωστε, το 2015 η ιαπωνική εταιρεία έχει σαν στόχο να λανσάρει στην αγορά και αυτοκίνητα υδρογόνου.

Μια ιδέα από τα FT-EV και Prius plug-in μπορείτε να πάρετε στα video που ακολουθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...