Ένίσχυση των ηλεκτρικών οχημάτων

Από: Toyota, Nissan, Mitsubishi, Subaru και TEPCO

  • -
  • -

Η Toyota, η Nissan, η Mitsubishi, η Fuji Heavy Industries Ltd (Subaru) και η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Company (TEPCO), συνέστησαν επίσημα την "Ένωση CHAdeMO".

Η σύμπραξη CHAdeMO αποσκοπεί στην ανάπτυξη δικτύου ταχείας φόρτισης παγκοσμίως, το οποίο είναι απαραίτητο για την περαιτέρω διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Σκοπός της είναι επίσης το να τυποποιήσει τη μέθοδο που θα γίνεται η φόρτιση. Τον περασμένο Αύγουστο, η Nissan, η Mitsubishi, η Fuji Heavy Industries (Subaru) και η TEPCO ξεκίνησαν μια προπαρασκευαστική επιτροπή. Στη συνέχεια, αφού πλέον και η Toyota εντάχθηκε στην επιτροπή, η ένωση έγινε πράξη με τις πέντε εταιρείες ως εκτελεστικά μέλη της.

Μέχρι στιγμής, 158 εταιρείες και κρατικοί φορείς αναμένεται να προσχωρήσουν στην Ένωση CHAdeMO, όπως αυτοκινητοβιομηχανίες, επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, κατασκευαστές φορτιστών, παροχείς ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.

Τα ηλεκτρικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των Plug-In υβριδικών), μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μείωση των εκπομπών CO2 στον τομέα των μεταφορών. Η Ένωση CHAdeMO έχει σκοπό να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα μέσω της τεχνικής βελτίωσης της ταχείας φόρτισης, του καθορισμού των μεθόδων φόρτισης, καθώς και την περεταίρω ανάπτυξη της έρευνας, της γνώσης και της εμπειρίας στον συγκεκριμένο τομέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...