Παιδικό κάθισμα: Ασφάλεια με τεχνογνωσία από τους αγώνες!

Έχοντας εμπειρία από τον κόσμο των αγώνων όπου οι οδηγοί τις εμπιστεύονται τυφλά, οι Recaro και Sparco διαθέτουν τη γνώση ώστε να κατασκευάσουν τα πιο ασφαλή παιδικά καθίσματα.

  • -
  • -

Τα ονόματα των Recaro και Sparco είναι φημισμένα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς πρόκειται για εταιρείες που κατασκευάζουν κορυφαία καθίσματα που τοποθετούνται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αγώνων αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνται από τις κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες.

Όταν μία από αυτές επιλέγει τα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό δεν το κάνει κρίνοντας μόνο με δεδομένα άνεσης ή απόδοσης. Ακόμα βασικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια που παρέχει το κάθισμα στον αγωνιζόμενο, καθώς το πλήρωμα θα βρεθεί σε ακραίες συνθήκες λόγω των δυνάμεων που ασκούνται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο, χωρίς να υπιοτιμούμαι τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό και ποικίλλουν, από πάρα πολύ χαμηλές έως υπερβολικά υψηλές.

Recaro και Sparco: Ηγέτες σε έναν χώρο με αυστηρές προδιαγραφές

Ούτως ή άλλως, πριν τοποθετηθεί ένα κάθισμα σε κάποιο αγωνιστικό αυτοκίνητο πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις που θέτει η FIA, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές! Είναι δεδομένο, πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δεν κάνει παραχωρήσεις σχετικά με την ασφάλεια των αγωνιζόμενων.

recaro-sparco

Οι Recaro και Sparco είναι από τις εταιρείες που ηγούνται στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας, με τα προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα μίας εκ των δύο να έχουν αποδείξει την αξία τους πάρα πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι και των δύο κορυφαίων εταιρειών διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να δημιουργούν αγωνιστικά καθίσματα, στα οποία μπορούν να εμπιστευτούν τη ζωή τους ακόμα και μερικοί από τους πιο απαιτητικούς ανθρώπους στον κόσμο, οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Ασφάλεια αγωνιστικού επιπέδου για τα παιδιά

Με αυτή την εμπειρία και την παρακαταθήκη, τόσο η Recaro όσο και η Sparco, δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των παιδικών καθισμάτων για το αυτοκίνητο. Με αυτή την απόφασή τους, έδωσαν την ευκαιρία σε κάθε γονιό να προσφέρει στο παιδί του προστασία και ασφάλεια πρωτοφανούς επιπέδου.

Η γκάμα της Recaro

Η Recaro δραστηριοποιείται σε όλο το ηλικιακό φάσμα των παιδικών καθισμάτων. Η γκάμα της ξεκινά από εκείνα που αφορούν νεογέννητα με μοντέλα όπως τα Salia Prime και Salia Elite Select, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια το παιδί σας στην πρώτη του διαδρομή! Εκείνη από το μαιευτήριο στο σπίτι, ενώ μπορεί να του παρέχει κορυφαία ασφάλεια μέχρι και την ηλικία των τεσσάρων ετών. Μπορείτε να δείτε τα παραπάνω καθίσματα πατώντας εδώ.

recaro-salia-125-select-paidiko-kathisma-aftokinitou

Περισσότερα χρόνια χωρίς αλλαγή καθίσματος μπορεί να εξασφαλίσει το Recaro Salia 125 Select. Πρόκειται για ένα κάθισμα, το οποίο επίσης είναι κατάλληλο για νεογέννητα, αλλά μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται μέχρι και την ηλικία των 7 ετών, συμβάλλοντας στη μείωση των εξόδων του γονιού και φυσικά χωρίς την παραμικρή παραχώρηση σε θέμα ασφάλειας. Βρείτε το Salia 125 Select με ένα κλικ εδώ.

Ανεβαίνοντας ηλικιακή κατηγορία συναντάμε τα καθίσματα Recaro Titan Elite Select, Toria Elite Select και Young Sport Hero. Με αυτά ο γονιός μπορεί να είναι σίγουρος για την προστασία που προσφέρει στο παιδί του ξεκινώντας από την ηλικία των 9 μηνών και φτάνοντας μέχρι και τα 12 έτη. Όλες οι προτάσεις της Recaro στην κατηγορία είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ.

Στο μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα των 3,5 ετών μέχρι και 12 ετών απευθύνονται τα Recaro Monza Nova Seatfix, Monza Nova 2 Seatfix και Monza Nova 2 SF Select, στόχος των οποίων είναι η παροχή προστασίας στη νηπιακή και παιδική ηλικία. Για τα παραπάνω καθίσματα της Recaro μπορείτε απλά να πατήσετε εδώ.

sparco-g123-paidiko-kathisma-aftokinitou

Η γκάμα της Sparco

Όσον αφορά τη Sparco, οι λύσεις της απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς διαθέτει προτάσεις στις κατηγορίες των 9 μηνών – 12 ετών και των 6 – 12 ετών. Στην πρώτη υπάρχει το Sparco G123 που προσφέρει τη δυνατότητα για στερέωση τόσο με ζώνες όσο και με ISOfix, ώστε να ταιριάζει σε κάθε αυτοκίνητο. Οι λύσεις της Sparco για τα παιδιά από 9 μηνών είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ, ενώ για εκείνες που αφορύν μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών μέχρι και 12 ετών η Sparco έχει σχεδιάσει λύσεις τύπου Booster και συγκεκριμένα το F100K, που προορίζεται για χρήση όταν το βάρος κυμαίνεται από τα 22 κιλά μέχρι και τα 36 κιλά, με σκοπό να προσφέρει το αυξημένο ύψος που απαιτείται ώστε να μπορέσει να γίνει χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου.

Κορυφαία ασφάλεια με sport σχεδίαση

Τόσο στην περίπτωση της Recaro όσο και της Sparco, η σχεδίαση των καθισμάτων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν έντονα τις αγωνιστικές καταβολές των δύο εταιρειών, χαρίζοντας στα προϊόντα τους όχι μόνο στοιχεία ασφάλειας, αλλά και φιλοσοφία sport accessories, αφού η τοποθέτησή τους στην καμπίνα προσφέρει μία πολύ δυναμική νότα στην καμπίνα των επιβατών.

Στο kidscom μπορείτε να βρείτε τα πάντα για το μωρό και το παιδί, συμπεριλαμβανομένων όλων των καθισμάτων από τις Recaro και Sparco ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του δικού σας παιδιού.