Οι δίσκοι των φρένων μου έπιασαν σκουριά – Τι πρέπει να κάνω;

Η σκουριά ποτέ δεν βρίσκεται «για καλό» κάπου και όποτε τη βλέπουμε, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ισχύει το ίδιο και για τους δίσκους των φρένων;

  • -
  • -

Η οξείδωση ή αλλιώς, η σκουριά, είναι γνώριμη εικόνα για τους περισσότερους από εμάς. Οτιδήποτε σιδερένιο μένει χωρίς συντήρηση και χρήση, αργά ή γρήγορα θα σκουριάσει. Φυσικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που η οξείδωση μπορεί να κάνει την εμφάνισή της, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Οι δισκόπλακες των φρένων μας είναι ένα τμήμα του αυτοκινήτου που μπορεί να σκουριάσει.

Φεύγει εύκολα η σκουριά από τις δισκόπλακες;

Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές η σκουριά δεν είναι κάτι σημαντικό. Μπορεί εύκολα να κάνει την εμφάνισή της επιφανειακά στους δίσκους αλλά το καλό είναι ότι μετά από μια βόλτα, στην οποία σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε τα φρένα, θα τριφτεί και θα φύγει από την επιφάνεια.

Δείτε ακόμη Πότε είναι η ώρα να αλλάξω δίσκους φρένων;

Μερικές άλλες φορές πάλι μπορεί να δούμε σκουριά ύστερα από οδήγηση στη βροχή. Η ύστερα από βροχή, ακόμη και αν δεν μετακινήσουμε το αυτοκίνητο. Στην προκειμένη περίπτωση η σκουριά φεύγει ακόμη πιο γρήγορα.

Πότε πρέπει να ανησυχώ αν δω σκουριά στις δισκόπλακες;

Επί της ουσίας θα πρέπει να ανησυχήσουμε μόνο αν στις δισκόπλακές μας παραμένει η σκουριά ακόμη και μετά από χρήση. Η πιο βαθιά οξείδωση σημαίνει ότι ο δίσκος είναι πολλών ετών και δεν θα επανέλθει ποτέ στην αρχική του κατάσταση.

Σημειώστε ότι αναφερόμαστε αποκλειστικά σε σκουριά που εμφανίζεται στην επιφάνεια επαφής του δίσκου με το τακάκι. Το πλαϊνό τμήμα του δίσκου που δεν έρχεται σε επαφή με τίποτα, είναι φυσιολογικό να σκουριάσει μετά από ένα χρονικό διάστημα.