Πώς θα ασφαλίσω το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο;

Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα που δεν έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης για να γίνει ο υπολογισμός βάσει κυβικών, αλλά ηλεκτρικό μοτέρ

  • -
  • -

Μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν κατατεθεί εκατοντάδες αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οχήματα που μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Πριν όμως γίνει αυτό θα πρέπει να ασφαλιστούν.

Στο GOCAR έχουμε δεχθεί αρκετά μηνύματα από αναγνώστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αναρωτιούνται πώς θα γίνει ο υπολογισμός του ασφαλίστρου.

Καταρχάς, καθώς δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, δεν υπάρχει και κυβισμός. Έτσι ο υπολογισμός γίνεται με βάση την ισχύ (kW) του ηλεκτρικού μοτέρ. Όσο μεγαλύτερη, τόσο υψηλότερο και το ασφάλιστρο.

Στον υπολογισμό του κόστους ασφάλισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παίζουν ρόλο βέβαια και άλλοι παράγοντες: η αξία του οχήματος, η εμπειρία του οδηγού, οι καλύψεις κ.α. Σε κάθε περίπτωση, όσοι πρόκειται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις το «online εργαλείο» υπολογισμού των ασφαλίστρων δεν λειτουργεί για ηλεκτρικά οχήματα.