Τι τσεκάρουμε στο αυτοκίνητο μετά από πολυήμερη ακινησία

Η SEAT μας συμβουλεύει για την σωστή επαναλειτουργία του αυτοκινήτου μας

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού είχε σαν αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να βρεθεί σε περιορισμό στο σπίτι. Τα αυτοκίνητα έμειναν παρκαρισμένα και οι δρόμοι άδειασαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Ρώμη, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 75%.
Πλέον, με τη σταδιακή άρση των μέτρων να αποτελεί πραγματικότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, η SEAT προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για το πως να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητο μας πριν βρεθούμε και πάλι στο δρόμο.



Πρώτη κίνηση αποτελεί ο έλεγχος των υγρών στοιχείων, όπως η στάθμη του λαδιού και το νερό στο ψυγείο. Ιδανικά, πριν ξεκινήσει κανείς θα πρέπει να αφήσει τον κινητήρα να λειτουργήσει μερικά λεπτά, έτσι ώστε να λιπανθούν τα μηχανικά μέρη. Μάλιστα, καλό θα είναι να ρίξετε μία ματιά γύρω από το όχημα, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα υγρά στο οδόστρωμα.

Εν συνεχεία, ελέγξτε τον αέρα των ελαστικών. Σε περίπτωση που το όχημα είναι για αρκετό διάστημα ακινητοποιημένο, τα λάστιχα είναι δεδομένο ότι θα χάσουν αέρα. Την ίδια ώρα, τσεκάρετε ότι τα ηλεκτρικά λειτουργούν. Φώτα, φλας, καθαριστήρες και ηλεκτρικά παράθυρα, είναι στοιχεία που θα τα χρειαστείτε άμεσα με την επαναλειτουργία του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και για τα φρένα, τα οποία μπορείτε να ελέγξετε πιέζοντας το πεντάλ μερικές φορές.



Ιδιαίτερα σημαντικός, όμως, είναι και ο καθαρισμός του οχήματος. Τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Στα βασικά, συμπεριλαμβάνονται τα χερούλια του αμαξώματος, το τιμόνι, ο επιλογέας των ταχυτήτων, η οθόνη αφής και τα χειριστήρια του αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα, καθάρισμα απαιτεί το ταμπλό, τα πατάκια, αλλά και οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού.