Κορονοϊός: Πώς απολυμαίνουμε σωστά την οθόνη του αυτοκινήτου

Δείτε τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για αποτελεσματικό καθαρισμό και χωρίς να προκαλέσετε ζημιά

  • -
  • -

Η απολύμανση του εσωτερικού του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα της οθόνης, είναι σημαντική προκειμένου να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο μετάδοσης του Κορονοϊού. Η Skoda μας συμβουλεύει πώς να το κάνουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Consumer Reports μπορείτε να κάνετε χρήση προϊόντων καθαρισμού που έχετε ήδη στο σπίτι. Για παράδειγμα διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70%, όπως και η ισοπροπυλική αλκοόλη, γνωστή και ως οινόπνευμα 99,5%.

Είναι αποτελεσματικό ενάντια στον κορωνοϊό και δεν θα βλάψει τις κύριες επιφάνειες του αυτοκινήτου σας. Άλλωστε αυτό το διάλυμα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι υπεργολάβοι τους για την απολύμανση εξαρτημάτων.

Αντίθετα, ποτέ μην χρησιμοποιείτε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), το οποίο πιθανότατα θα βλάψει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Μην χρησιμοποιείτε επίσης, όπως συμβουλεύει το Consumer Reports, προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αμμώνιο σε οθόνες αφής στο αυτοκίνητο. Τα πανιά μικροϊνών είναι ιδανικά ως μέσο για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών και για όλες τις μεθόδους καθαρισμού.