Τράκαρα με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Τι γίνεται;

Ένα αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει πινακίδες λόγω ακινησίας, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε ατύχημα αν ο οδηγός το μετακινήσει ή είναι παρκαρισμένο στον δρόμο. Τι γίνεται, λοιπόν, τότε;

  • -
  • -

Ένα τρακάρισμα ή ένα ατύχημα γενικά, είναι μια κατάσταση στην οποία δεν θέλουμε να βρεθούμε. Ωστόσο, είναι μία πιθανότητα η οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο καλά κι αν οδηγούμε.

Υπό κανονικές συνθήκες αν συμβεί ένα ατύχημα, συμπληρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα και οι ασφαλιστικές αναλαμβάνουν να δώσουν τις απαραίτητες αποζημιώσεις στους κατόχους των οχημάτων που ενεπλάκησαν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ca8e4c8216707d9b3da5fff954608d8c.jpg

Νέος νόμος για το τρακάρισμα με όχημα που έχει καταθέσει πινακίδες

Φυσικά, όταν το ένα αυτοκίνητο δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς είναι αυξημένες οι πιθανότητες να μην καλύπτεται το όχημα από κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Δείτε ακόμα: Υπάρχει ασφάλεια για ηλεκτρικό πατίνι; Τι καλύπτει;

Στις 10 Μαΐου ανέβηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση της οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκίνητων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2022/858».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/14e884532c61e0966fdfa2a0d093268d.jpg

Τι κάνουμε σε προκύψει ατύχημα με όχημα χωρίς πινακίδες;

Σε αυτό το νομοσχέδιο στο άρθρο 4, αναφέρεται ξεκάθαρα η περίπτωση που εξετάζουμε. Σύμφωνα με αυτό, το ατύχημα με όχημα χωρίς πινακίδες λογαριάζεται ως ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, οπότε ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο, η ασφαλιστική βγαίνει αυτόματα εκτός κάδρου και το άλλο ή τα άλλα οχήματα που ενεπλάκη(σαν) στο ατύχημα, θα αποζημιωθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο.