Ζημιά από τρομοκρατική ενέργεια: Πότε με καλύπτει η ασφάλεια;

Τι είναι η κάλυψη για τρομοκρατική ενέργεια και ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να ασφαλίσω το αυτοκίνητό μου. Είναι το ίδιο με τους εμπρησμούς;

  • -
  • -

Ταραχές, ζημιές και εμπρησμοί οχημάτων. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση κατά τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη για παράδειγμα ή σε διαδηλώσεις, όταν εμπλέκονται οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες Οπότε, ειδικά, για όσους κατοικούν στο κέντρο, η κάλυψη των τρομοκρατικών ενεργειών θεωρείται αναγκαία, καθώς στη δυσάρεστη περίπτωση που τύχει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για την ολοκληρωτική καταστροφή του αυτοκινήτου.

asfalisi

Η κάλυψη αφορά σε ζημιές που μπορεί να υποστεί το όχημα από πυρκαγιά ή έκρηξη, ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς και ζημιές από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες και πολιτικές ταραχές. Οι προϋποθέσεις ασφάλισης έναντι τρομοκρατικού χτυπήματος είναι συγκεκριμένες. Για να μπορέσει κάποιος να λάβει αποζημίωση επειδή το όχημά του υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε από πυρκαγιά ή έκρηξη, απαιτείται στη σύμβαση με την ασφαλιστική εταιρεία να αναφέρεται η φράση για κάλυψη ζημιών από τρομοκρατικές ενέργειες ή και κακόβουλες πράξεις.

Επίσης, ο πελάτης καλύπτεται ασφαλιστικά μόνο εφόσον υπάρξει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης από συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση ή επίσημη ανακοίνωση αρμόδιου κρατικού φορέα στην οποία να γίνεται αναφορά σε τρομοκρατικό χτύπημα.

Πώς οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα παρέχουν κάλυψη για τρομοκρατικές ενέργειες

Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τις ζημιές από τρομοκρατική ενέργεια με ξεχωριστή ασφαλιστική κάλυψη κι αυτό διότι οι κακόβουλες ενέργειες θεωρούνται φθορές από κάποιον άγνωστο, ενώ αντίθετα τρομοκρατικές ενέργειες θεωρούνται οι ζημιές που γίνονται μαζικά σε πολλά αυτοκίνητα, καθώς, συνήθως, η ζημιά τότε είναι ολική.

asfalisi

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητάτε ακριβώς τον καθορισμό των καλύψεων και από ποιες ενέργειες από τον ασφαλιστή σας. Εφόσον επιθυμείτε να κάνετε ασφάλεια αυτοκινήτου για τρομοκρατικές ενέργειες ή κακόβουλες ενέργειες, φροντίστε να σας έχουν χορηγηθεί όλες οι σχετικές καλύψεις από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε.

Διαβάστε επίσης: Βρήκα το αυτοκίνητό μου τρακαρισμένο – Τι κάνω;

Οι εταιρείες, εφόσον αναγράφεται στο συμβόλαιο, καταβάλλουν αποζημίωση στην αναγραφόμενη αξία του οχήματος, με ανώτατο όριο την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος, για υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών ενεργειών και κακόβουλων πράξεων.