Ανάκληση Toyota Yaris

Για ποιο λόγο ανακαλείται το νέο Yaris;

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, σε μοντέλα Yaris.

 Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 255 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Οκτώβριο 2020. Στα εμπλεκόμενα οχήματα η μεταλλική βάση, στην οποία εδράζεται η ζώνη ασφαλείας του μεσαίου επιβάτη του πίσω καθίσματος, ενδέχεται να μην έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πιθανότητα η ζώνη ασφαλείας να φθαρεί από την αιχμηρή άκρη της βάσης, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Εάν συμβεί αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να κοπεί και να μην συγκρατήσει σωστά τον επιβάτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος της ζώνης ασφαλείας του οπίσθιου καθίσματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).