Ανάκληση Mercedes-Benz Sprinter

Για τοποθέτηση εκ των υστέρων του περιβλήματος κάλυψης στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης, καθώς και η σύνδεση της παροχής ρεύματος σε μια πυροτεχνική ασφάλεια

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ελαφρών φορτηγών Mercedes-Benz Sprinter (ΚΣ 910).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 116 οχήματα, παραγωγής ετών 2018 έως 2020. Σε ορισμένα οχήματα µε κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και µε πετρελαιοκινητήρα OM651, ενδέχεται, σε περίπτωση ατυχήματος µε μετωπική σύγκρουση, να προκληθεί, υπό ορισμένες συνθήκες, ζημιά στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης χωρίς διακοπή της παροχής ρεύματος. Το εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα και χρησιμεύει στον έλεγχο των προθερμαντήρων και της θέρμανσης φίλτρου καυσίμου.

Εάν, σε περίπτωση ατυχήματος και υπό ορισμένες συνθήκες, προκληθεί ζημιά στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης, χωρίς ωστόσο η σύγκρουση να οδηγήσει σε πλήρη διακοπή της παροχής ρεύματος του εξαρτήματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα βραχυκύκλωμα.

Στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία και να προκληθεί φωτιά στο όχημα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσµα να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού για τους επιβάτες του οχήματος ή/και τα άτομα κοντά στο όχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να τοποθετηθεί εκ των υστέρων το περίβλημα κάλυψης στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης, καθώς και η σύνδεση της παροχής ρεύματος σε μια πυροτεχνική ασφάλεια, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.