Ανάκληση Mercedes-Benz A-Class

Για έλεγχο της τοποθέτησης του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης υγροποίησης του συστήματος κλιματισμού και, εάν χρειάζεται, επανατοποθέτηση αυτού

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών οχημάτων Mercedes-Benz A-Class (ΚΣ 177).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 910 οχήματα, παραγωγής ετών 2018 και 2019. Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να µην έχει τοποθετηθεί σωστά ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης υγροποίησης του συστήματος κλιματισμού. Εξαιτίας αυτού, θα μπορούσε να εισχωρήσει υγρασία στον εσωτερικό χώρο του οχήματος και να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε διάφορα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Υπάρχει περίπτωση, μεταξύ άλλων, να υποστεί ζημιά ο εγκέφαλος αερόσακων, να µην ξεκινά το όχημα, να ενεργοποιηθεί η λειτουργία έκτακτης ανάγκης του κινητήρα κατά την οδήγηση και να επηρεαστεί η λειτουργία της αντλία καυσίμου και του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης, µε αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού και ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει έλεγχος της τοποθέτησης του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης υγροποίησης του συστήματος κλιματισμού και, εάν χρειάζεται, επανατοποθέτηση αυτού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.