Ανάκληση Mercedes-Benz X-Class

Για ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου αισθητήρα ραντάρ και του εγκεφάλου του συστήματος υποβοήθησης πέδησης

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ελαφρών φορτηγών Mercedes-Benz X-Class (ΚΣ 470).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 233 οχήματα, παραγωγής ετών 2017 έως 2019. Σε ορισμένα οχήματα X-Class µε ενεργή υποβοήθηση πέδησης, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ενδέχεται, στη χειρότερη περίπτωση, να αναγνωρίσει εσφαλμένα κατά την οδήγηση εμπόδιο εκεί που δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει το όχημα αυτόνομα και αιφνιδιαστικά τόσο για τον οδηγό, όσο και για τα πίσω οχήματα.

Σε περίπτωση μιας απότομης, αυτόματης πέδησης, που θα μπορούσε να φτάσει έως και την πλήρη πέδηση, δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις ή ακόμη και κίνδυνοι, κυρίως για τα πίσω οχήματα, µε αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του εγκεφάλου αισθητήρα ραντάρ και του εγκεφάλου του συστήματος υποβοήθησης πέδησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.