Ανάκληση Mercedes-Benz C-Class & E-Class

Για ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης πετρελαιοκίνητων επιβατικών Mercedes-Benz C-Class και E-Class (ΚΣ 204, 207 και 212).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 368 οχήματα, παραγωγής ετών 2009 έως 2011. Η Daimler AG είναι σε θέση να προσαρμόσει καλύτερα το σύστημα ελέγχου του κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων και στην οδηγική συμπεριφορά του καταναλωτή. Με το νέο λογισμικό, ο μέσος όρος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων τα οποία έχουν την προδιαγραφή καυσαερίων Euro 5, ώστε να βαθµονοµηθούν συγκεκριμένες παράμετροι του συστήματος διαχείρισης κινητήρα οι οποίες δεν ήταν αποδεκτές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.