Ανάκληση Ford Ranger

Προκειμένου να γίνει αναβάθμιση λογισμικού κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος των αυτοκινήτων Ford μοντέλα Ranger.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 198 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 11/7/2018 μέχρι 15/10/2019. Σύμφωνα µε τον Κατασκευαστή, σε ορισμένα οχήματα Ranger µε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί βλάβη λειτουργίας των γραναζιών της αντλίας λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων.

Σε µια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα μπορούσε να προκληθεί απώλεια πίεσης του υδραυλικού λαδιού στο κιβώτιο ταχυτήτων και απώλεια κινητήριας ισχύος του οχήματος. Εάν χαθεί η κινητήρια ισχύς εξαιτίας μειωμένης πίεσης, το όχημα δεν θα μπορέσει πλέον να κινηθεί. Ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί ασυνήθιστο θόρυβο ή μειωμένη απόδοση του οχήματος πριν από τη βλάβη.

Όλα τα άλλα κρίσιμα συστήματα όπως το τιμόνι, τα φρένα και το σύστημα προστασίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά πριν και μετά την απώλεια της κινητήριας ισχύος.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν µε νέο λογισμικό διαχείρισης κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας Ford Motor Hellas κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.