Ανάκληση Mercedes-Benz Sprinter

Για έλεγχο της βιδωτής σύνδεσης της κλειδαριάς του καπό κινητήρα

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ελαφρών φορτηγών Mercedes-Benz Sprinter (ΚΣ 907, 910).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 141 οχήματα, παραγωγής ετών 2018 και 2019, στα οποία διαπιστώθηκε ότι ο έλεγχος της βιδωτής σύνδεσης της επάνω κλειδαριάς του καπό κινητήρα δεν είχε τεκμηριωθεί µε αξιόπιστο τρόπο.

Εάν η βιδωτή σύνδεση δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστά, ενδέχεται, σε εξαιρετική περίπτωση και ανάλογα µε την ταχύτητα, την κατάσταση του οχήματος και το φορτίο, να ανοίξει το καπό του κινητήρα κατά την οδήγηση. Κάτι τέτοιο θα µπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί η βιδωτή σύνδεση της κλειδαριάς του καπό κινητήρα και, εάν χρειαστεί, να συσφιχθεί σωστά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.