Ανάκληση Ford Ka+

Πρόγραµµα βελτίωσης προϊόντος στα µοντέλα Ford Ka+, µε αναβάθµιση της καλωδίωσης της µπαταρίας του οχήµατος

  • -
  • -

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενηµερώνει για πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford µοντέλα Ka+.

Η συγκεκριµένη ενέργεια αφορά σε 236 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 8/9/2017 µέχρι 18/4/2019. Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, σε ορισµένα από τα επηρεαζόµενα οχήµατα, µια από τις πλεξούδες καλωδιώσεων στο χώρο του κινητήρα µπορεί να µην έχει τοποθετηθεί σωστά, µε πιθανό αποτέλεσµα βραχυκύκλωµα ανάµεσα στην καλωδίωση του συστήµατος παρακολούθησης της µπαταρίας (BMS) και τη βάση συγκράτησης της µπαταρίας. Σε περίπτωση βραχυκυκλώµατος ανάµεσα στην καλωδίωση του BMS και τη βάση συγκράτησης της µπαταρίας, µπορεί να εµφανιστεί καπνός κάτω από το καπό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις µπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενηµέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχηµάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθµισης της καλωδίωσης της µπαταρίας του οχήµατος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Ford.