Ανάκληση Toyota Yaris

Για έλεγχο της καλωδίωσης των εμπρόσθιων θυρών

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, σε μοντέλα Yaris.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 498 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2014 έως τον Δεκέμβριο 2016. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα µε αισθητήρες πλευρικών αερόσακων, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στις εμπρόσθιες πόρτες.

Οι αισθητήρες αυτοί είναι συνδεδεμένοι µε την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των αερόσακων, µέσω καλωδίωσης που διέρχεται από την πόρτα και καταλήγει στο κύριο μέρος του αμαξώματος. Με την πάροδο του χρόνου και κατόπιν φυσιολογικής χρήσης της πόρτας, ενδέχεται να παρουσιαστεί ρωγμή στο μονωτικό υλικό των καλωδιώσεων αυτών.

Εάν αυτό συνδυαστεί µε εισροή νερού, οι καλωδιώσεις ενδέχεται να παρουσιάσουν οξείδωση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, µε αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η ενδεικτική λυχνία των αερόσακων στον πίνακα οργάνων.

Επιπρόσθετα οι εμπρόσθιοι πλευρικοί αερόσακοι, ενδέχεται να απενεργοποιηθούν και οι αερόσακοι οροφής (τύπου κουρτίνας) μπορεί να µην εκτονωθούν όπως προβλέπεται. Μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβαινόντων στην περίπτωση ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος των καλωδιώσεων των εμπρόσθιων θυρών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).