Ανάκληση Mercedes-Benz C-Class diesel

Για ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης πετρελαιοκίνητων επιβατικών Mercedes-Benz C-Class (ΚΣ 205).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 426 οχήματα, παραγωγής ετών 2015 – 2017, στα οποία θα γίνει ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τα οποία έχουν την προδιαγραφή καυσαερίων Euro 6 b, ώστε να βαθμονομηθούν συγκεκριμένες παράμετροι του συστήματος διαχείρισης κινητήρα, οι οποίες δεν είναι αποδεκτές. Με το νέο λογισμικό, ο μέσος όρος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Η ανάκληση αφορά βελτίωση εκπομπών καυσαερίων και τα εμπλεκόμενα οχήματα δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του εγκεφάλου κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.