Ανάκληση Toyota Proace

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του σφαιρικού συνδέσμου του ψαλιδιού

  • -
  • -

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, σε µοντέλα Proace. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 231 οχήµατα, παραγωγής από τον Μάρτιο 2016 έως τον Νοέµβριο 2018.

Στα εµπλεκόµενα οχήµατα, στην περίπτωση βίαιου χτυπήµατος του τροχού, ενδέχεται η εφαρµοσµένη ροπή σύσφιξης, στη σύνδεση µεταξύ του σφαιρικού συνδέσµου του ψαλιδιού και του γονάτου της ανάρτησης, να µειωθεί. Σαν αποτέλεσµα, µε το πέρασµα του χρόνου, η ροπή σύσφιξης ενδέχεται να µειωθεί περαιτέρω και να αποσυνδεθεί ο σφαιρικός σύνδεσµος του ψαλιδιού από το γόνατο της ανάρτησης. Εάν αυτό συµβεί, θα µπορούσε να προκαλέσει δυσκολία στον χειρισµό του οχήµατος από τον οδηγό.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).