Ανάκληση Mazda6

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda μοντέλο Mazda6 (GG/GY).

Η ανάκληση αφορά σε 5.022 οχήματα στην ελληνική αγορά, παραγωγής από 3 Ιουνίου 2002 έως 31 Ιουνίου 2005. Στα συγκεκριµένα οχήµατα, η συνεχιζόµενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας µπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητας του υλικού στον πυροκροτητή.

Σε περίπτωση σύγκρουσης όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου της πλευράς συνοδηγού τότε µπορεί να µη γίνει αποτελεσµατική ανάπτυξη των αεροσάκων και οι πυροκροτητές να θρυµµατιστούν και τα θραύσµατά τους να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήµατος, µε αποτέλεσµα σοβαρό τραυµατισµό ή θάνατο.

Μέχρι στιγµής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του µετωπικού αερόσακου της πλευράς συνοδηγού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το ∆ίκτυο εξουσιοδοτηµένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.