Ανάκληση Volkswagen

Αφορά τα μοντέλα Tiguan και Touran για διορθωτικές ενέργειες στο φωτισμό της πανοραμικής συρόμενης οροφής

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα εφαρµογής προληπτικών µέτρων σε αυτοκίνητα Volkswagen Tiguan και Touran.

Η συγκεκριµένη ενέργεια αφορά σε 422 οχήµατα Tiguan, που παράχθηκαν µεταξύ Οκτωβρίου 2015 - Ιουλίου 2018, και Touran, που παράχθηκαν µεταξύ Απριλίου 2015 - Ιουλίου 2018, µε φωτισµό Ambiente στην πανοραµική συρόµενη οροφή (Κωδ. εξοπλ.: 3FJ). Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόµενα αυτοκίνητα ενδέχεται λόγω διείσδυσης υγρασίας στην µονάδα LED του φωτισµού να δηµιουργηθεί βραχυκύκλωµα στην µονάδα LED και στη συνέχεια να αναπτυχθεί θερµότητα.

Αυτό µπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας τον φωτισµό Ambiente και λόγω της ανάπτυξης θερµότητας να προκύψει ζηµιά από βραδυφλεγή καύση / οσµή βραδυφλεγούς καύσης. Υπό ακραίες συνθήκες και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η βραδυφλεγής καύση να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόµενων οχηµάτων θα ενηµερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνουν διορθωτικές ενέργειες στο φωτισµό της πανοραµικής συρόµενης οροφής, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 - 18.00 καθηµερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.