Ανάκληση Toyota Auris HV και Prius

Πρόγραμμα προληπτικού επαναπρογραμματισµού της Ηλεκτρονικής Μονάδας Διαχείρισης Ισχύος σε Toyota Auris HV και Prius

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA μοντέλα Auris HV και Prius. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 1.418 οχήματα, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Μάιο 2014.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να τίθενται σε λειτουργία ασφαλείας κατά την οδήγηση, στην περίπτωση που προκύπτουν συγκεκριμένες βλάβες στο υβριδικό σύστημα.

Η Toyota διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις, το όχημα ενδέχεται να µην εισέλθει σε λειτουργία ασφαλείας, όπως προβλέπεται. Εάν αυτό συμβεί, το όχημα ενδέχεται να χάσει την ισχύ του και να τεθεί εκτός λειτουργίας ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Παρόλο που τα συστήματα του υποβοηθούμενου τιμονιού και των φρένων θα παραμείνουν ενεργά, ο τερματισμός λειτουργίας του κινητήρα σε περίπτωση οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Η καμπάνια ανάκλησης παρέχει επιδιόρθωση σε µια νέα κατάσταση στα οχήματα που εμπλέκονταν στις προηγούμενες καμπανιές ανάκλησης το 2014 και το 2015. Οι προηγούμενες καμπάνιες δεν αντιμετώπιζαν τη νέα αυτή κατάσταση, που επιδιορθώνεται µε τη νέα αυτή καμπάνια.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός επαναπρογραμματισµός της ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης ισχύος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).