Ανάκληση Ford

Αφορά τα μοντέλα Focus, C-Max, Transit Connect, Galaxy, S-Max, Mondeo, Kuga

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford μοντέλα Focus, C-Max, Transit Connect, Galaxy, S-Max, Mondeo, Kuga με κινητήρες βενζίνης 1.0, 1.5 & 1.6 λίτρων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 2320 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 01/08/2012 μέχρι 30/06/2016. Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, ορισμένα οχήματα με κινητήρα 1.0, 1.5 ή 1.6 EcoBoost και μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ενδέχεται να εμφανίσουν θραύση της πλάκας πίεσης του συμπλέκτη.

Αυτό προκαλεί οσμές από τον συμπλέκτη και μειωμένη απόδοση του οχήματος. Στην απίθανη περίπτωση θραύσης της πλάκας πίεσης του συμπλέκτη, μπορεί να ακουστεί θόρυβος από την περιοχή του κιβωτίου ταχυτήτων και σε ακραίες περιπτώσεις να εκτοξευθούν θραύσματα και να χτυπήσουν εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα, με πιθανότητα καπνού ή και φωτιάς στην περιοχή του χώρου του κινητήρα.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.