Ανάκληση Volkswagen Amarok

Αφορά 129 αυτοκίνητα στην Ελλάδα

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων VW στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου επαγγελματικών αυτοκινήτων VW Amarok.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 129 οχήματα µε 6-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα κατασκευής 2016 – 2017, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο ο ελαστικός σωλήνας επιστροφής του υδραυλικού τιμονιού να υποστεί ζημιά από έναν σφιγκτήρα ή από την επαφή µε μια ακμή του αμαξώματος. Από τον ελαστικό σωλήνα που έχει υποστεί ζημιά μπορεί να διαρρεύσει υδραυλικό λάδι και ως αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της υποβοήθησης τιμονιού. Σε δυσμενείς περιπτώσεις ενδέχεται το υδραυλικό λάδι να έρθει σε επαφή µε θερμά εξαρτήματα του αυτοκινήτου ή να βρέξει τους δίσκους των φρένων. Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή και πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service «VW Επαγγελματικά» της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες (τοποθέτηση ενός δακτυλίου / αποστάτη και επανατοποθέτηση του επίμαχου σφιγκτήρα), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών VW στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 - 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.