Ανάκληση Mazda 6

Για αντικατάσταση του πυροκροτητή του πλευρικού αερόσακου οδηγού και των μετωπικών αερόσακων του συνοδηγού

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda µε εμπορική ονομασία μοντέλου Mazda6 (GG/GY).

Η ανάκληση αφορά σε 1057 οχήματα στην ελληνική αγορά, µε ημερομηνίες παραγωγής από 14 Μαρτίου 2005 έως 09 Απριλίου 2007 και εύρος αριθμών πλαισίου JMZ GG**** ** 600034 – 660106 και JMZ GY**** ** 400026 – 468025.

Σε ορισμένα οχήματα Mazda6, η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει θραύση και αστοχία του περιβλήματος του εμπρόσθιου πυροκροτητή του αερόσακου σε περίπτωση σύγκρουσης που απαιτεί την ανάπτυξη της πλευράς του οδηγού και των μετωπικών αερόσακων του συνοδηγού. Μια τέτοια θραύση του πυροκροτητή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία θραυσμάτων μετάλλων, που μπορεί να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του επηρεαζόμενου πυροκροτητή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.