Ανάκληση smart

Για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του αριστερού ακραξονίου

  • -
  • -
Ανάκληση smart
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων smart στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων smart της κατασκευαστικής σειράς 453.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 260 οχήματα, παραγωγής από 01/2017 έως 07/2017. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται, λόγω ενός σφάλματος στη διαδικασία παραγωγής, να παρουσιάζονται διακενώσεις στο αριστερό ακραξόνιο. Αυτές οι διακενώσεις θα μπορούσαν να μειώσουν την αντοχή του ακραξονίου. Ενδέχεται σε αυξηµένες καταπονήσεις, π.χ. στη διάρκεια στάθμευσης, να προκληθεί ρήξη του ακραξονίου. Αυτό θα περιόριζε την διευθυντικότητα του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή smart, προκειμένου να ελεγχθεί το όχημά τους και ενδεχομένως να αντικατασταθεί το αριστερό ακραξόνιο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης smart στο τηλέφωνο 800 11 76000.