Ανάκληση Subaru

Για αντικατάσταση του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα και του κάτω καλύμματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρων

  • -
  • -
Ανάκληση Subaru
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε., σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί τις κάτωθι ανακλήσεις:

1. Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU μοντέλα Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH). Η ανάκληση αφορά σε 741 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 – 2011 (Legacy), 2008 – 2011 (Impreza) και 2009 – 2010 (Forester), στα οποία ενδέχεται τα σημεία επαφής του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα να κολλήσουν, επιτρέποντας την συνεχή λειτουργία της βοηθητικής αντλίας αέρα και να ανάψει η ενδεικτική λυχνία. Η βοηθητική αντλία αέρα ενδέχεται να λιώσει και/ή υπάρχει έντονη οσμή ή καπνός. Στη συνέχεια, σε περίπτωση µη διακοπής της παροχής ρεύματος, υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

2. Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU μοντέλο Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR). Η ανάκληση αφορά σε 258 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 - 2012, στα οποία ενδέχεται στο κάτω κάλυμμα του μοτέρ των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων να υπάρξει παρεμβολή μεταξύ του συνδέσμου του ρελέ µε την ελικοειδή τροχαλία, προκαλώντας την υπερθέρμανση αυτού του εξαρτήματος. Το εξάρτημα θα μπορούσε να λιώσει και να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Subaru της εταιρείας ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Τµήµα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. στο τηλ. 210 6803390 από 09.00 - 17.00 καθημερινά.