Ανάκληση smart

Της κατασκευαστικής σειράς 453 για έλεγχο του χειρόφρενου

  • -
  • -
Ανάκληση smart

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων smart στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων smart της κατασκευαστικής σειράς 453.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 1027 οχήματα, παραγωγής ετών 2015 και 2016. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται η διαδρομή ρύθμισης του μοχλού του χειρόφρενου να μπορεί να επιμηκυνθεί λόγω ενός χαλαρού ρυθμιστικού παξιμαδιού της ντίζας του χειρόφρενου. Στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διαδρομή ρύθμισης του μοχλού του χειρόφρενου, ενδέχεται το φρένο στάθμευσης να μην εξασκήσει την απαραίτητη ισχύ, για να ασφαλίσει το όχημα σε όλες τις καταστάσεις. Σε περίπτωση τέτοιας βλάβης θα μπορούσε να κυλίσει το όχημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή smart, προκειμένου να ελεγχθεί το όχημά τους και ενδεχομένως να αντικατασταθεί το παξιμάδι ρύθμισης του χειρόφρενου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης smart στο τηλέφωνο 800 11 76000.