Ανάκληση Nissan Note και Tiida

Για αντικατάσταση των αναφλεκτήρων αερόσακου συνοδηγού

  • -
  • -
Ανάκληση Nissan Note και Tiida

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσηµη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων µοντέλα TIIDA (C11) και NOTE (E11).

Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά σε 8269 οχήµατα, µε ηµεροµηνία παραγωγής:

• NISSAN TIIDA (C11) παραγωγής από 23/1/2007 έως 31/8/2014,

• NISSAN NOTE (E11) παραγωγής από 30/8/2005 έως 19/7/2013.

Βάσει πληροφοριών από τον κατασκευαστή των αερόσακων (TAKATA), υπάρχει περίπτωση, να προκύψει αλλοίωση του προωθητικού αερίου η οποία µπορεί, κάτω από συγκεκριµένες συνθήκες, να οδηγήσει σε ασυνήθιστη εκτόνωση του αερόσακου συνοδηγού.

Μετά από ενηµέρωση που δηµοσιοποιήθηκε από την TAKATA για το 2016, η NISSAN αποφάσισε να ανακαλέσει συγκεκριµένα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισµένα µε αερόσακο συνοδηγού που διαθέτει αναφλεκτήρα τύπου SPI2.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριµένων οχηµάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά τον Οκτώβριο του 2017 µε συστηµένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειµένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει αντικατάσταση των αναφλεκτήρων αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθµούς 210 3489313 και 210 3489438.