Video-Δοκιμή Kia EV6 GT: Ηλεκτρικό με 585 ίππους!

Η πιο συναρπαστική έκδοση στην γκάμα του Kia EV6 λέγεται GT, έχει drift mode, τετρακίνηση, 585 ίππους και… δεν γινόταν να μην τη δοκιμάσουμε.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς… πολυβόλου και έρχονται σημαντικά αναβαθμισμένα σε αυτονομία, ταχύτητα φόρτισης και γενικά χαρακτηριστικά. Οι σπορ προτάσεις του είδους όμως, σπανίζουν. Ειδικά αν το ζητούμενο είναι ο πραγματικά ευχάριστος χαρακτήρας που παραδοσιακά συνοδεύει αυτά τα μοντέλα. Το Kia EV6 δεν είναι ένα συνηθισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που μπορεί να βρει κανείς, ενώ οι χώροι, η ποιότητα και η πολυτέλεια που προσφέρει, ξεχωρίζουν.

Στην έκδοση GT, το Kia EV6 γίνεται ένα πραγματικό θηρίο. Πρόκειται για ένα supercar «εγκλωβισμένο» στο αμάξωμα ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Μόνο έτσι μπορεί να αποδοθεί ένα αυτοκίνητο με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα. Φυσικά, είναι τετρακίνητο, ενώ οι μηχανικοί της Kia φρόντισαν να προσθέσουν λίγο ακόμη… αλατοπίπερο στο δημιούργημά τους με το drift mode, τη λειτουργία που «στέλνει για ύπνο» τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και δίνει προτεραιότητα κίνησης στον πίσω άξονα (όπου υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό e-LSD!), για απολαυστικές πλαγιολισθήσεις.

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της Kia!

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ήταν αδύνατο να μη το δοκιμάσουμε. Δεν εστιάσαμε τόσο στην αυτονομία των 424 χιλιομέτρων από την μπαταρία των 77,4 kWh, καθώς ένα αυτοκίνητο των 585 ίππων και 740 Nm ροπής, σε προκαλεί να το οδηγήσεις με διαφορετικό τρόπο…

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή Kia EV6 Αθήνα-Αράχωβα-Αθήνα χωρίς φόρτιση - Γίνεται;

Τώρα, αν υπάρχει ηλεκτρικό κύκλωμα 800V, δυνατότητα φόρτισης από 10 έως 80% σε 18 λεπτά και εξαιρετική διαχείριση της ενέργειας από τους κινητήρες, τότε ακόμη καλύτερα. To Kia EV6 GT είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Απόλυτες επιδόσεις ή αποδοτικότητα; Αριστεύει σε όλους τους τομείς! Δείτε τη video-δοκιμή μας στο πάνω μέρος της σελίδας.