Δοκιμή KIA XCeed 1.4 T-GDi: Χειροκίνητο ή αυτόματο;

Την άνεση του αυτόματου κιβωτίου ή τα σπορτίφ χαρακτηριστικά της χειροκίνητης εκδοχής θα προτιμούσατε στην έκδοση των 140 ίππων του Kia XCeed;

  • -
  • -

To Kia XCeed αποτελεί την εναλλακτική πρόταση της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Βλέπετε, η πρακτικότητα και η αυξημένη απόσταση που διακρίνει το κορεάτικο μοντέλο, με… αλατοπίπερο τα crossover χαρακτηριστικά, συνδυάζονται ιδανικά στην περίπτωση του με την ξεχωριστή σχεδίαση που θυμίζει κουπέ. Το XCeed προσφέρεται με μία σειρά από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καλύπτοντας ουσιαστικά μεγάλη γκάμα προτιμήσεων. Ίσως, η πιο ενδιαφέρουσα να είναι αυτή με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.400 ccκαι απόδοσης 140 ίππων. Σε αυτή την περίπτωση, το XCeed προσφέρει καλές επιδόσεις, αλλά με πολύ καλή αποδοτικότητα. Στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά σήμερα.

Όμως, ακόμα και στη συγκεκριμένη έκδοση του κορεάτικου crossover, υπάρχει ένα δίλλημα! Χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο; Στη μία περίπτωση έχουμε το γνωστό 6άρι χειροκίνητο σαζμάν, ενώ στη δεύτερη αυτό του διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες, οι καταναλώσεις το ίδιο και απομένει το επιπλέον κόστος των 2.000 να κάνει τη διαφορά μεταξύ τους.

Ακόμα και έτσι, εσείς ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δύο δοκιμές και τις εντυπώσεις μας από κάθε έκδοση, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί. 

Kia XCeed 1.4 T-GDi

Ένα μικρομεσαίο SUV με ξεχωριστή εικόνα και δυναμική προσωπικότητα που θα ζηλέψει κάθε δυτικός ανταγωνιστής του ακόμα και αν ανήκει στην premium γειτονιά.  

 

Kia XCeed 1.4 T-GDi 7DCT Auto

Εμφανίσιμο σαν κουπέ, ευέλικτο και πρακτικό σαν SUV, με δύναμη 140 ίππων και την άνεση του αυτόματου κιβωτίου. Μήπως πρόκειται για την ιδανική έκδοση του XCeed;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...