Νέο Suzuki Swift

The fun is back!


Το νέο Suzuki Swift κατασκευάζεται στην Ιαπωνία με αυστηρές προδιαγραφές, έχοντας στοιχεία που το κάνουν να κουμπώνει στη δική μας πραγματικότητα. Το κοιτάς και θαρρείς ότι είναι φτιαγμένο ειδικά για την Ελλάδα!

Το Suzuki Swift στη νέα γενιά του έρχεται διαβασμένο σε όλους τους τομείς, βάζοντας τη σφραγίδα του στην άκρως ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα κατηγορία των supermini. Με τις μικρές διαστάσεις παίρνει άριστα στον τομέα της ευελιξίας χωρίς να υστερεί σε πρακτικότητα και ευρυχωρία.

Η αισθητική του το εναρμονίζει με το αστικό περιβάλλον, ενώ η δυναμική του το καθιστά ένα πρώτης τάξης αυτοκίνητο μακριά από αυτό, που θα απολαύσεις σε δρόμο με στροφές. Το Swift είναι ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο με πολυσχιδή χαρακτήρα που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σου. Ταιριάζει γάντι μέσα στην πόλη και τα όμορφα στενά της, παρκάρει με χαρακτηριστική ευκολία εμπρός από το μαγαζί που θα επιλέξεις να διασκεδάσεις, ενώ ταξιδεύει απολαυστικά, με χαρακτηριστική άνεση και ασφάλεια στον πιο μακρινό προορισμό.

Διαπίστωσε μόνος σου τις αρετές του Νέου Suzuki Swift. Πάτα εδώ για να κλείσεις ένα test drive τώρα.

Χαράζει το δικό του δρόμο

Η Suzuki γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη της στον ανταγωνισμό, ακολουθώντας τον αντίθετο δρόμο και πάει κόντρα στο κατεστημένο και το ρεύμα της εποχής που θέλει τα αυτοκίνητα να μεγαλώνουν σε διαστάσεις.

Μικραίνει το νέο Swift κατά 10 mm περιορίζοντας έτσι το μήκος του στα 3.840 mm, βελτιώνει το δείκτη ευελιξίας του και εστιάζοντας στην ουσία αυξάνει το πλάτος του 40 mm και το μεταξόνιο 20 mm για να δημιουργήσει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Εξορίζοντας παράλληλα τους τροχούς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος, κατάφερε πραγματικά να δώσει στους επιβαίνοντες περισσότερα από όσα οι εξωτερικές διαστάσεις υπόσχονται, κοιτώντας έτσι στα μάτια τον μεγαλύτερο σε μέγεθος ανταγωνισμό.

Επιπλέον, το βάρος του Swift έχει κρατηθεί χαμηλά, με τη ζυγαριά να σταματά λίγο πάνω από τα 800 κιλά, κίνηση η οποία λειτουργεί ευεργετικά τόσο στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσο και στην απόδοση του κινητήρα, αναδεικνύοντας τις επιδόσεις του και κρατώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, από μόλις 4,0 lt/100 km.

Με επιβλητική εμφάνιση

Η αύξηση του πλάτους τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε από το τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η μεγάλη εξάγωνη μάσκα σε συνδυασμό με τα «αμυγδαλωτά» σε σχήμα φωτιστικά σώματα, το χαμηλό καπό και τη δεύτερη μακρόστενη και παράλληλη προς το έδαφος εισαγωγή αέρα, που ενώνεται αρμονικά με τους προβολείς ομίχλης και μαζί δημιουργούν μια πιο στιβαρή εικόνα στο μοντέλο, χαρίζουν στο Swift δυναμική εμφάνιση.

Εικόνα που ενισχύουν όσον αφορά το πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου τα φουσκωμένα φτερά εμπρός, με την πλευρική γραμμή που διατρέχει το αμάξωμα να… σβήνει στο κέντρο και ανάμεσα στις πόρτες, ενώ πηγαίνοντας προς τα πίσω ανεβαίνει ξανά για να αγκαλιάσει τους θόλους και μαζί τα φωτιστικά σώματα με την τραπεζοειδή σχεδίαση.

Οι κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών και η καλή συναρμογή με τα ανεπαίσθητα κενά, «κρύβουν» την πίσω πόρτα χαρίζοντας πιο σπορ αισθητική στο Swift.

Παράλληλα, στο τελείωμα της οροφής οι σχεδιαστές έπαιξαν με ένα νέο μοτίβο, μια μαύρη φάσα στην κορυφή της τρίτης κολόνας, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της αιωρούμενης οροφής.

Το Suzuki Swift στη νέα γενιά του έρχεται διαβασμένο σε όλους τους τομείς, βάζοντας τη σφραγίδα του στην άκρως ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα κατηγορία των supermini

Ευρύχωρο και πρακτικό

Οι εκλεπτυσμένες γραμμές του στιλάτου και δυναμικού Swift συμπληρώνονται από την καλύτερη δυνατή διαχείριση των εσωτερικών χώρων. Για να επιτύχουν αυτό οι σχεδιαστές τοποθέτησαν τους τροχούς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος δημιουργώντας έτσι μια πιο ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Το μεταξόνιο τώρα είναι κατά 20 mm μεγαλύτερο από του προκατόχου του και φτάνει τα 2.450 mm, προσφέροντας περισσότερη άνεση στα πόδια των πίσω επιβατών. Επιπλέον, η διεύρυνση του πλάτους κατά 40 mm (1.735 mm) απελευθέρωσε χώρο για το κρίσιμο για την άνεση σημείο των ώμων, κάνοντας το supermini της Suzuki ακόμα πιο φιλόξενο.

Στην πρακτικότητα συμβάλουν και οι αρκετές σε αριθμό θήκες, με την κεντρική, στην βάση της κονσόλας να εντυπωσιάζει με το μεγάλο της μέγεθος. Φιλοξενεί το smartphone και δυο ποτήρια, ενώ διαθέτει και υποδοχές για φόρτιση και θύρες USB και AUX, αναπαράγοντας τα μουσικά αρχεία από το κινητό σου ή την πηγή της επιλογής σου. Σημαντικά κατά 25% είναι βελτιωμένος σε όγκο και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος μεγάλωσε κατά 54 λίτρα, φτάνοντας τα 265. Η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων απελευθερώνει μεγαλύτερο χώρο σε μήκος, ενώ εκτινάσσει και την τιμή του συνολικού όγκου στα 947 λίτρα.

Με έμφαση στην τεχνολογία

Η μεγάλη οθόνη αφής επτά ιντσών του συστήματος ενημέρωσης, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας ενισχύει το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Swift.

Διακρίνεται για την ευκολία στον χειρισμό, παρέχοντας στον οδηγό πολλές πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο και παράλληλα τη δυνατότητα τρισδιάστατης δορυφορικής πλοήγησης.

Η συνδεσιμότητα είναι στα καλύτερά της, αφού το infotainment συνδυάζεται με smartphones τεχνολογίας Android αλλά και με Apple, με σύνδεση Bluetooth ή με καλώδιο και απεικόνιση mirror link που δείχνει το μενού του κινητού σας στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Το πολυλειτουργικό όμορφο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια βελτιώνει την εργονομία και παράλληλα την ασφάλεια, αφού ο οδηγός δεν χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για να ελέγξει τις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα στα δύο αναλογικά όργανα του ευανάγνωστου πίνακα, που έχει το στροφόμετρο στα αριστερά και το ταχύμετρο στα δεξιά, βρίσκεται μια ακόμα ψηφιακή οθόνη που παρέχει πληθώρα πληροφοριών στον οδηγό και περιλαμβάνει πέρα από τις περισσότερο συνηθισμένες τιμές της μέσης κατανάλωσης και της αυτονομίας και ενημέρωση για την πλευρική και κατά το διαμήκη άξονα επιτάχυνση του αυτοκινήτου ανάλογα με τη θέση του και την κίνησή του, όπως επίσης και τη λειτουργία του συστήματος SHVS στις υβριδικές εκδόσεις του Swift.

Οι εκλεπτυσμένες γραμμές του στιλάτου και δυναμικού Swift συμπληρώνονται από την καλύτερη δυνατή διαχείριση των εσωτερικών χώρων

Αποδοτικό και οικονομικό

Με κινητήρες βενζίνης που δίνουν έμφαση στην απόδοση, το νέο Suzuki Swift συνδυάζει τις επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση και τις μικρές τιμές εκπομπής ρύπων. Ο 4κύλινδρος 1.200άρης DUALJET είναι κατά 5% πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. Αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 rpm και 120 Nm ροπής στις 4.400 rpm και συνδυάζεται με ένα εξαιρετικό σε αίσθηση χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, το οποίο χάρη στη σωστή του κλιμάκωση, αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες του κινητήρα. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κατά 120 κιλά βάρος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Swift 1.2 επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 11,9 sec, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 180 km/h. Από την άλλη, αποδεικνύεται ιδιαίτερα φειδωλό στις απαιτήσεις του σε καύσιμο, αφού καταναλώνει μόλις 4,3 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 98 gr/km.

Η ισχυρότερη εκδοχή του Swift φοράει τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα με την ονομασία BOOSTERJET. Αποδίδει 112 ίππους στις 5.500 rpm και πλούσια ροπή που φτάνει τα 170 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 2.000 rpm. Διακρίνεται για την ομαλή και ποιοτική λειτουργία του και την προθυμία του να ανεβάσει στροφές από χαμηλά. Προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 10,6 sec και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 195 km/h. Ανάλογα καλές είναι οι… οικολογικές επιδόσεις του Swift 1.0 BOOSTERJET, με τις τιμές να είναι αντιστρόφως ανάλογες και ιδιαίτερα μικρές. Πιο συγκεκριμένα, το τούρμπο Swift 1.0 απαιτεί μόλις 4,6 lt/100 km καυσίμου, ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα 104 gr CO2 ανά χιλιόμετρο.

Hybrid:
Πιο οικονομικό και από diesel

Το αντίδοτο στις diesel εκδόσεις έχει βρει η Suzuki και το ονομάζει SHVS (Smart Hybrid Vehicle Suzuki).

Πρόκειται για ένα mild hybrid σύστημα με 12βολτη μπαταρία, το οποίο αναλαμβάνει να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων και συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης. Έτσι, το Suzuki Swift 1.2 DUALJET Hybrid καταναλώνει μόλις 4,0 lt/100 km, εκπέμποντας 90 gr CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το σύστημα κατά τη λειτουργία του ανακτά ενέργεια από το φρενάρισμα, τη συγκεντρώνει σε μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και συνδράμει το έργο του κινητήρα στις επιταχύνσεις μέσω της ηλεκτρογεννήτριας ISG, που λειτουργεί τόσο ως δυναμό, όσο και ως ηλεκτροκινητήρας.

Ταιριάζει γάντι μέσα στην πόλη και τα όμορφα στενά της, ενώ ταξιδεύει απολαυστικά, με χαρακτηριστική άνεση και ασφάλεια στον πιο μακρινό προορισμό

Με κορυφαία ασφάλεια

Απόλυτα εναρμονισμένο με τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι το νέο Suzuki Swift και μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαίτερα διαβασμένο. Γεμάτο με όλα τα καλούδια ασφάλειας για την αποφυγή ή περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση σύγκρουσης, το νέο Swift φιγουράρει ψηλά στην λίστα των ασφαλέστερων supermini. Μεταξύ πολλών συστημάτων που έχει στο οπλοστάσιό του, διαθέτει: αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα ελέγχου ευστάθειας και ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, έξι αερόσακους, σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας, αυτόματα προσαρμοζόμενο cruise control, υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα και ειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το νέο Suzuki Swift είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα και σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις: GL, GL+ και GLX, έχοντας τιμή εκκίνησης τα 11.830 ευρώ. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και σε εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι. Εκεί θα απολαύσεις την κορυφαία ευελιξία του, αλλά και τη δυναμική του στο δρόμο που χαρίζει χαμόγελα στον οδηγό του. Μην χάνεις στιγμή και αξιοποίησε την ευκαιρία να κάνεις ένα TEST DRIVE τώρα.

Συντελεστές

Παραγωγή : GOCAR ORIGINAL WORKS

Συντελεστές

Κείμενο : Γιάννης Καλογερόπουλος - Συντάκτης gocar.gr

Φωτογραφία - Βίντεο: Σπύρος Κανατάς

Μοντάζ: Εύη Περράκη

Web development: AntMoves

Δημοσιεύτηκε: 25 Οκτωβρίου 2017

Σου άρεσε; Μοιράσου το με τους φίλους σου

Viber


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ