Νέο Honda Civic

Καινοτόμο, εκ φύσεως!


Το Honda Civic είναι πνεύμα καινοτομίας. Στην ιδιαίτερα πετυχημένη 45ετή ιστορία του, το ιαπωνικό μικρομεσαίο έφερνε πάντα πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις στην κατηγορία. Η νέα, δέκατη γενιά συνδυάζει ιδανικά τον σπορ χαρακτήρα με ανυπέρβλητη άνεση και προηγμένη τεχνολογία, θέτοντας νέα πρότυπα σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου, ευρυχωρίας, ασφάλειας και ποιότητας. Όλα όσα αναζητάς σε ένα σύγχρονο οικογενειακό πεντάθυρο hatchback.

Το πρώτο που σε κερδίζει, είναι η δυναμική σιλουέτα που ενισχύει τη σπορ προσωπικότητα του νέου Civic. Φαρδύτερο, μακρύτερο και χαμηλότερο από όλους τους προκατόχους του, έχει κοντούς προβόλους και έντονες γραμμές που προδίδουν τα υψηλά επίπεδα αεροδυναμικής απόδοσης. Στην επιθετική φυσιογνωμία συνδράμουν στοιχεία όπως τα high-tech εμπρός φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED που αποτελούν συνέχεια της επιβλητικής μάσκας, η χαρακτηριστική γραμμή στο πλάι που διχοτομεί τις λαβές των θυρών πριν καταλήξει στα σχήματος C πίσω φώτα LED, η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, οι δύο αεροτομές στο πίσω μέρος, οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι ανάγλυφες εμπρός και πίσω εισαγωγές αέρα. Συνολικά, το αεροδυναμικό, σφηνοειδές αμάξωμα αποπνέει κομψότητα και δυναμισμό, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα μία νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Honda.

Μοναδική οδηγική εμπειρία

Οι προσδοκίες για έντονη σπορ προσωπικότητα που δημιουργεί η σχεδίαση απογειώνονται στην πράξη. Αρκούν λίγα μόλις χιλιόμετρα στο τιμόνι του νέου Civic για να εκτιμήσεις τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του. Στόχος των μηχανικών ήταν να προσφέρουν την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία, αλλά και να ξεπεράσουν τα μοντέλα του πολυτελή ανταγωνισμού σε άνεση, ποιότητα κύλισης και πολιτισμένη λειτουργία. Και τα κατάφεραν.

Το νέο Civic είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου προγράμματος εξέλιξης ενός μοντέλου στην ιστορία της Honda. Το ελαφρύ, εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα είναι προϊόν καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνικών κατασκευής. Είναι κατά 16 kg ελαφρύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς Civic, με 52% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία. Στην άριστη οδηγική εμπειρία συμβάλλει το προηγμένο σύστημα ανάρτησης με γόνατα MacPherson και κάτω βραχίονες εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους με νέο άκαμπτο υποπλαίσιο πίσω, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας της Honda - Agile Handling Assist (AHA) που προσφέρει έξυπνη, διακριτική επέμβαση για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο ομαλή, πιο προβλέψιμη συμπεριφορά.

Τα λόγια όμως δεν μπορούν να αποδώσουν στο 100% τη μοναδική οδική συμπεριφορά και άνεση που προσφέρει το νέο Civic. Μόνο αν βρεθείς στη χαμηλωμένη θέση οδήγησης θα απολαύσεις στο έπακρο τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, την αυτοπεποίθηση στις συνεχείς στροφές, αλλά και την ποιότητα κύλισης στην πόλη ή το ταξίδι. Γι' αυτό, μη χάνεις χρόνο. Στο τέλος του θέματος συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα για να κάνεις test drive το νέο Honda Civic.

Επιδόσεις που συναρπάζουν

Στη μοναδική οδηγική εμπειρία που προσφέρει το νέο Civic συμβάλλουν τα μέγιστα οι ολοκαίνουριοι, προηγμένοι βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων, που συνδυάζουν την αναγνωρισμένη τεχνολογία VTEC της Honda με υπερτροφοδότηση. Η κληρονομιά της ιαπωνικής μάρκας περιλαμβάνει κάποιους από τους πιο διάσημους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και οι νέοι VTEC TURBO είναι σχεδιασμένοι με την ίδια φιλοσοφία: να προσφέρουν τις δυναμικές επιδόσεις που υποστηρίζουν τον ενθουσιώδη και σπορ χαρακτήρα του νέου Civic.

Με άμεσο ψεκασμό, συμπαγή υπερτροφοδότη μονής εισαγωγής και χαμηλής αδράνειας, ηλεκτρονική wastegate, τεχνολογίες Ηλεκτρονικά ελεγχόμενου Μεταβλητού Χρονισμού & Βύθισης Βαλβίδων (VTEC) και Διπλού Μεταβλητού Ελέγχου Χρονισμού (VTC) της Honda, τα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα του Civic έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν την ισχύ και τη ροπή πολύ μεγαλύτερων κινητήρων. Έτσι, οι δύο νέοι VTEC TURBO προσφέρουν εξαιρετική ελαστικότητα και κορυφαίες επιδόσεις, ενώ παράλληλα διακρίνονται σε οικονομία καυσίμου και πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

«Οι προηγμένοι βενζινοκινητήρες VTEC Turbo υποστηρίζουν ιδανικά τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του νέου Civic»

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 VTEC TURBO προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ελαστικότητα σε καθημερινή χρήση, χάρη στη μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, αλλά και μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό 1.8 VTEC της προηγούμενης γενιάς Civic. Στην έκδοση με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, η μέγιστη ροπή των 200 Nm αποδίδεται στις 2.250 rpm και η μέγιστη ιπποδύναμη των 129 PS στις 5.500 rpm, ενώ οι επίσημες εκπομπές CO2 είναι 110 g/km (στην έκδοση Comfort) και η κατανάλωση στο μικτό κύκλο NEDC ξεκινά από 4,8 l/100 km μόλις.

Ο μεγαλύτερος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 VTEC TURBO παράγει πολύ υψηλή ιπποδύναμη και ροπή: 182 PS στις 5.500 rpm και 240 Nm αντίστοιχα (με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο). Αυτό δεν σημαίνει πως αφήνει σε δεύτερη μοίρα την οικονομία. Οι επίσημες εκπομπές CO2 είναι 133 g/km και η κατανάλωση μικτού κύκλου (NEDC) μόλις 5,8 l/100 km.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο CVT. Χάρη στη νέα μονάδα ελέγχου, το CVT προσφέρει πιο άμεση σύνδεση με τις στροφές του κινητήρα, που οδηγεί σε πιο γραμμική απόκριση έτσι ώστε η λειτουργία του να παρομοιάζει αυτή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

«Οι νέοι κινητήρες προσφέρουν εξαιρετική ελαστικότητα και κορυφαίες επιδόσεις»

Στο επίκεντρο οι ανάγκες σου

Δες πιο κάτω το εσωτερικό του Civic σε φωτογραφία 360o

Το νέο Civic δίνει συνέχεια στη φήμη του μοντέλου για κορυφαία πρακτικότητα, απαράμιλλους χώρους επιβατών και αποσκευών και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το νέο μοντέλο βασίζεται σε ένα πιο μακρύ και φαρδύ πάτωμα, με μακρύτερο κατά 102 mm μεταξόνιο και χαμηλότερο κατά 65 mm καπό, στοιχεία που επιτρέπουν στους επιβάτες να απολαμβάνουν καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη ευρυχωρία. Βελτιωμένη είναι και η θέση οδήγησης που βρίσκεται 35 mm χαμηλότερα, δημιουργώντας μία αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας και ευκολίας οδήγησης.

Η μεγάλη ευρυχωρία της καμπίνας δεν επηρεάζει τον χώρο αποσκευών που παραμένει κορυφαίος σε χωρητικότητα (478lt στις εκδόσεις 1.0 VTEC TURBO) και χαρακτηρίζεται από την ευκολία πρόσβασης και την ευελιξία του. Στην εξαιρετική πρακτικότητα συμβάλλουν τα διαιρούμενα 60:40 και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, το χαμηλό ύψος φόρτωσης και το φαρδύ άνοιγμα του πορτμπαγκάζ, που σε συνδυασμό με το επίπεδο πάτωμα διευκολύνουν τη φόρτωση αντικειμένων μεγάλου μήκους, πλάτους και βάρους.

Το εντελώς νέο εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την πιο άνετη και high tech αίσθηση στη μικρομεσαία κατηγορία. Χαρακτηρίζεται από τη μοντέρνα, κομψή αισθητική που δένει με το έντονα ανάγλυφο εξωτερικό. Η κεντρική κονσόλα έχει φινίρισμα piano-black που προσθέτει στη συνολικά premium εικόνα, ενώ στο κάτω τμήμα και μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων υπάρχει ένα διεπεπίπεδο ράφι κατάλληλο για την απόθεση των καθημερινών μας αντικειμένων όπως το κινητό ή άλλες προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές. Εκεί υπάρχει μια ενσωματωμένη επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone (διατίθεται ως αξεσουάρ) αλλά και πρόσβαση στις θύρες HDMI και USB, καθώς και στην πρίζα 12v. Μία οπή στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας επιτρέπει να περνάνε τα καλώδια σύνδεσης και φόρτισης συσκευών από το ράφι του δεύτερου επιπέδου στο εμπρός ώστε να διατηρείται η τάξη, ενώ ο φωτισμός LED κάνει πιο ευδιάκριτη την κονσόλα στο σκοτάδι.


Honda CONNECT για πλήρη συνδεσιμότητα

Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται η έγχρωμη οθόνη αφής TFT-LCD 7 ιντσών του Honda CONNECT, του συστήματος ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας 2ης γενιάς, που διακρίνεται για την αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία. Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 και προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto, σαφή και ζωντανή απεικόνιση γραφικών και κειμένων στην οθόνη, ταχεία πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως web browsing, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και καιρό, social media και διαδικτυακούς μουσικούς σταθμούς. Περιλαμβάνει προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν και άλλες από το Honda App Centre.

Η οθόνη αφής προβάλλει επίσης πληροφορίες ταξιδιού και κατανάλωσης, ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού και του ηχοσυστήματος, καθώς και εικόνα από την πίσω κάμερα παρκαρίσματος πολλαπλών γωνιών (multi-view parking), ενώ το σύστημα πλοήγησης (εκδόσεις Elegance & Sport) διαθέτει οδηγίες σε ελληνική γλώσσα και δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης για πέντε χρόνια.

Τεχνολογία για κορυφαία
άνεση και ασφάλεια

Το νέο Civic είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, χάρη στις τεχνολογίες Honda SENSING που διατίθενται στάνταρ σε όλη τη γκάμα του μοντέλου! Το Honda SENSING περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα όπως το Collision Mitigation Braking που βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη, το Road Departure Mitigation που αν διαπιστώσει ότι το όχημα εκτρέπεται από το δρόμο κάνει διακριτικές παρεμβάσεις μέσω του Electric Power Steering που κρατούν το όχημα στη λωρίδα του και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης, το Lane Keeping Assist που βοηθά να παραμείνει το όχημα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας του, το Traffic Sign Recognition που ανιχνεύει και αναγνωρίζει αυτόματα τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και τις εμφανίζει στην οθόνη των οργάνων, το Intelligent Speed Limiter που συνδυάζει έξυπνα το όριο ταχύτητας που έχει τεθεί από τον οδηγό, με το Traffic Sign Recognition, για να ρυθμίσει αυτόματα το όριο ταχύτητας, το Intelligent Adaptive Cruise Control που προβλέπει και αντιδρά αυτόματα όταν κάποιο όχημα κάνει ‘σφήνα’ σε αυτοκινητοδρόμους πολλών λωρίδων.

Άλλη μια τεχνολογία ασφάλειας που προσφέρει το νέο Civic είναι το Adaptive Cruise Control με Low-Speed Following που διατηρεί μία καθορισμένη ταχύτητα ταξιδιού και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το οποίο αν σταματήσει, το σύστημα θα επιβραδύνει και θα ακινητοποιήσει το Civic, χωρίς να πατηθεί το φρένο, ενώ όταν το προπορευόμενο όχημα αρχίσει να κινείται, με το πάτημα του γκαζιού συνεχίζει η λειτουργία του συστήματος (εκδόσεις CVT). Τέλος, η Πίσω κάμερα πολλαπλών γωνιών βοηθά στην όπισθεν κίνηση. Ο οδηγός μπορεί μάλιστα να επιλέξει ανάμεσα σε μία κανονική ορατότητα 130 μοιρών, μία ευρυγώνια 180 μοιρών και μία πανοραμική απεικόνιση.

Το πλούσιο πακέτο ασφάλειας συμπληρώνουν οι 6 αερόσακοι, το Vehicle Stability Assist (VSA) με έλεγχο πρόσφυσης που αυξάνει τις δυνατότητες ελέγχου κατά τη επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο, αλλά και το Indirect Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), το έμμεσο σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών.

«Το νέο Civic hatchback κατασκευάζεται στην Ευρώπη και εξάγεται σε όλο τον κόσμο»

45 χρόνια υπεροχής

Το νέο Honda Civic έχει μια κληρονομία 45 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια, 9 γενιές του δημοφιλούς μοντέλου έφεραν πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν μετά την επιτυχία της στους δύο τροχούς και στους baby-boomers, η Honda αναγνώρισε πως χρειάζονταν ένα αυτοκίνητο για να κάνει την είσοδό της στην αγορά των Η.Π.Α. αλλά και να συναγωνιστεί στα ίσια τους Ευρωπαίους κατασκευαστές στην έδρα τους. Μάλιστα στάθηκε διπλά τυχερή γιατί πέφτοντας πάνω στη πετρελαϊκή κρίση του 1973, το Civic αποδείχτηκε το κατάλληλο όπλο. Ήταν αρκετά μικρό αλλά απροβλημάτιστο και πουλιόνταν σε πολύ χαμηλή τιμή. Ήταν ένα αυτοκίνητο σταθμός, όχι μόνο για τη Honda αλλά για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο γεννήθηκε το 1972 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω!

«Η 10η γενιά του Honda Civic συνδυάζει ιδανικά τον σπορ χαρακτήρα με ανυπέρβλητη άνεση και προηγμένη τεχνολογία»

HONDA
CIVIC 5d (2017)

Παραγωγή : GOCAR ORIGINAL WORKS

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουλίου 2017

Σου άρεσε; Μοιράσου το με τους φίλους σου

Viber


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ