Η Opel εισάγει την Τηλεμετρία στο νέο Astra OPC

Μοναδική OPC Power App κάνει ντεμπούτο στο νέο Astra OPC

  • -
  • -

Οι χρήστες του δημοφιλούς smartphone της Apple μπορούν τώρα να κατεβάσουν την εφαρμογή OPC PowerApp από το AppStore, για να αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα του CAN bus. Η καινοτόμος εφαρμογή κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο Astra OPC.

Το CAN-bus συγκεντρώνει τα δεδομένα από τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα, μόνο τα πολύ εξειδικευμένα συνεργεία είχαν πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. Τώρα, η Opel προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να λαμβάνουν επιλεγμένα δεδομένα επιδόσεων χάρη στην OPC PowerApp.

Το OPC PowerApp δεν τελειώνει με την παρακολούθηση των παραμέτρων λειτουργίας του κινητήρα. Δεν πρόκειται μόνο για τα εξήντα διαφορετικά δεδομένα - όπως πίεση υπερπλήρωσης κινητήρα, θέση γκαζιού, πλευρική επιτάχυνση ή ροπή κινητήρα – που είναι άμεσα διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στο iPhone, αφού τα συγκεκριμένα μπορούν επίσης να αποθηκεύονται και για εκ των υστέρων σύγκριση. Ένα σύστημα χρονομέτρησης γύρου συνδεδεμένο με δεδομένα GPS θα ικανοποιήσει απόλυτα οδηγούς με σπορ φιλοδοξίες, π.χ. όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους στην πίστα. Έτσι, μπορούν να αναλυθούν τα σημεία  φρεναρίσματος και οι ταχύτητες σε κάθε τμήμα της πίστας. Επίσης, οι δυνάμεις G μετριούνται σε όλα τα σημεία μιας στροφής.



Για μέγιστη αξιοποίηση των λειτουργιών που προσφέρει η OPC PowerApp, ένα μαύρο κουτί ή Smart Phone Controller είναι τοποθετημένο στο αυτοκίνητο. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει από το εργοστάσιο ή σε κάποιο κατάστημα του δικτύου της Opel. Η μονάδα συνδέεται απευθείας στο δίαυλο CAN του οχήματος και μεταδίδει τα δεδομένα της με συχνότητα 30 Hz στο iPhone, που αντιστοιχεί σε πραγματικό χρόνο. Μία προαιρετική βάση FlexDock iPhone βελτιώνει την πρόσβαση και την ορατότητα των δεδομένων PowerApp. Κατά συνέπεια, το κινητό λειτουργεί σαν ένα πρόσθετο όργανο στην καμπίνα που καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από επτά διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης, όπως ένα αναλογικό όργανο, επιταχυνσιόμετρο, ψηφιακή οθόνη, διαγράμματα με μπάρες ή γραμμές και ένας χάρτης. Η OPC PowerApp λειτουργεί σε iPhone (ξεκινώντας στην τρίτη γενιά), iPad 2 και iPod Touch και θα διατίθεται για συστήματα android από τις αρχές του 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...