Το πιο σύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Σε ποια εταιρεία ανήκει

Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ραγδαία και οι εταιρείες φτιάχνουν ειδικά κέντρα για να δοκιμάζουν τα λογισμικά των μοντέλων.

  • -
  • -

Ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας, τουλάχιστον για την ίδια, εγκαινιάζει στη Σουηδία, η Volvo. Το κέντρο έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατ.σουηδικών κορόνων (SEK), αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας ανά τον κόσμο.

volvo

Οι υπερσύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν τον κόμβο για τις παγκόσμιες δοκιμές λογισμικού και την επικύρωσή τους. Προγραμματιστές από όλα τα μηχανολογικά κέντρα μας ανά τον κόσμο μπορούν εκεί να διεξάγουν απομακρυσμένες δοκιμές λογισμικού, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού, που θέτει νέα στάνταρ στον κλάδο της αυτοκινήσης, θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών.

volvo

«Οι μηχανικοί λογισμικού μας αυξάνονται και εργάζονται πάνω σε μία πλειάδα συναρπαστικών προκλήσεων», λέει ο Alwin Bakkenes, Επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού της Volvo Cars παγκοσμίως. «Στόχος είναι να ενισχύσουμε την ταχύτητα με την οποία καινοτομούμε, εξελίσσοντας λογισμικό σε πεδία που είναι σημαντικά για τη Volvo Cars – από τεχνολογία ασφαλείας που βασίζεται στη βαθιά γνώση μας για τις αιτίες των ατυχημάτων, έως αλγόριθμους αντίληψης και υποβοήθησης οδηγού για μελλοντική αυτόνομη οδήγηση».

Δοκιμές για το hardware και το software των αυτοκινήτων

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της σουηδικής μάρκας, διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software με ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις, που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους, όπως η ναυαρχίδα των SUV, το EX90, αλλά και το μικρότερο SUV, το EX30.

volvo

Για να μπορέσουν αυτά να εξελιχθούν περαιτέρω, απαιτούνται οι κατάλληλες υποδομές και τα κατάλληλα πρόσωπα. Η συνεχής ανάπτυξη του λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας, αφού τα αυτοκίνητα αλλάζουν ραγδαία. Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Δείτε ακόμη: Νέο Volvo EX30: Το φθηνότερο και καλύτερο SUV των Σουηδών - Τιμή [video]

volvo

Η Volvo, εκτός από το κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, διαθέτει Κόμβους Τεχνολογίας σε Κρακοβία και Σιγκαπούρη, στο Λουντ της Σουηδίας και στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Επίσης, έχει μεγάλα μηχανολογικά κέντρα στη Σαγκάη (Κίνα) και στο Γκέτεμποργκ, με κάθε ένα να διακρίνεται για τη δική του εξειδίκευση και την καινοτομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...