Η Jeep βάζει την τεχνητή νοημοσύνη σε δύσκολα off-road μονοπάτια [video]

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Αυτόνομων Οχημάτων στις ΗΠΑ, η Jeep μας έδωσε μια γεύση για την μελλοντική γενιά των συστημάτων οδήγησης εκτός δρόμου.

  • -
  • -

Μια ομάδα υπό τη Neda Cvijetic, Επικεφαλής AI & Αυτόνομης Οδήγησης της Stellantis, δοκίμασε στο Moab της Γιούτα, τα τελευταία πρωτότυπα με τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου που αναπτύσσονται αποκλειστικά για την Jeep.

Εγκατεστημένη σε δύο Jeep Grand Cherokee 4xe, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία κίνησης εκτός δρόμου τόσο για τους επιδέξιους και εκπαιδευμένους off-roaders όσο και για τους οδηγούς που δεν είναι μυημένοι στην οδήγηση σε δύσβατα μονοπάτια. Θα βοηθήσει επίσης τους ιδιοκτήτες Jeep σε δύσκολες καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Η Jeep βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου ενώ παράλληλα με την πλήρη γκάμα SUV 4xe που διαθέτει, διευρύνει την ηγετική της θέση στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων εκτός δρόμου.

OFF ROAD

«Με τον ίδιο τρόπο που η τετρακίνηση 4xe μας οδηγεί σε νέα επίπεδα όσον αφορά την ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου των Jeep, αυτά τα νέα, προηγμένα συστήματα οδήγησης θα βοηθήσουν περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο ζήσουν και να απολαύσουν την περιπέτεια. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία στην οποία βασίζονται, θα έχουν πραγματικές εφαρμογές εντός και εκτός δρόμου σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης», δήλωσε ο Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jeep.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το νέο αυτό σύστημα. Πάντως εκτιμάται ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι ευπρόσδεκτο και για τους άπειρους οδηγούς. Η Jeep θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι το πλήρες βίντεο που παρουσιάζει τη μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...