Ποια χώρα της Ευρώπης «έριξε άκυρο» στο Google Street View;

Το Google Maps αποτελεί μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους, όπως και η υπηρεσία Google Street View. Ποια χώρα της Ευρώπης όμως πάτησε… cancel;

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, πάρα πολλοί έχουμε δει τα ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα της Google να «κόβουν βόλτες» στους δρόμους, καταγράφοντας τις οδούς για την υπηρεσία Google Street View. Πρόκειται για μια επιπλέον παροχή στο Google Maps, μέσα από την οποία μπορούμε να δούμε ακριβώς την περιοχή που ψάχνουμε, έχοντας κανονικές φωτογραφίες από τον δρόμο που επιλέγουμε. Φυσικά, για να μην βγαίνουν προσωπικά δεδομένα «στη φόρα», η Google έχει φροντίσει να θολώνει ευαίσθητα σημεία όπως πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, πρόσωπα ή ταμπέλες.

Ποια χώρα είπε «όχι» στο Google Street View;

Μέχρι σήμερα, η Google έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πάρα πολλές χώρες καταγράφοντας τους δρόμους της. Στην Ευρώπη δε, τα περισσότερα κράτη έχουν δώσει το πράσινο φως και οι οδοί έχουν ανέβει στο Street View. Υπάρχει όμως και μια χώρα που αρνείται να υποκύψει και η Google δεν έχει καταγράψει κανέναν από τους δρόμους της, ούτε καν τους μεγαλύτερους. Πρόκειται για τη Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, με πολύ ισχυρή οικονομία και δεκάδες εκατομμύρια πληθυσμό.

Γιατί η Γερμανία αρνείται το Google Street View;

Η λειτουργία του Google Street View ξεκίνησε περίπου 15 χρόνια πριν, το 2007. Η Γερμανία από την αρχή είπε «όχι» στον τεράστιο κολοσσό του κλάδου της τεχνολογίας, ενώ η γνώμη της δεν άλλαξε ούτε αργότερα, όταν η υπηρεσία έγινε μαζικά διαθέσιμη και συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Οικογένεια χάθηκε για 48 ώρες στο δάσος λόγω... Google Maps!

Ο λόγος που οι Γερμανοί επιμένουν στη θέση τους δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Γενικότερα, η Γερμανία είναι πολύ «ευαίσθητη» στο κομμάτι των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας, για αυτό και δεν θέλουν οι κάμερες να καταγράψουν τους δρόμους της, ακόμη και αν κρύβονται τα πρόσωπα ή οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...